Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 nov 2010 - Anul XV, nr. 260 (4551)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Final de protest

Profesoara de la Colegiul „Mihai Băcescu” a ieşit din greva foamei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Profesoara Viorica Ioniţe de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni a renunţat ieri la greva foamei, după treisprezece zile de protest.

Dascălul sucevean a renunţat la grevă la insistenţele familiei sale, şi nu pentru că starea ei fizică ar fi deteriorată după aproape două săptămâni de greva foamei. Profesoara Ioniţe a declarat că fiica sa, care este minoră, a insistat ca aceasta să se întoarcă acasă şi să renunţe la protest, iar un alt motiv care a determinat-o să iasă din greva foamei este starea de sănătate a soţului său.

Profesoara Viorica Ioniţe a intrat în greva foamei acum aproape două săptămâni, în primul rând în semn de solidaritate cu profesoara Cristina Anghel din Caracal, dascăl care a ieşit din grevă acum câteva zile. Totodată, profesorul sucevean a ales această cale extremă de protest pentru a-şi arăta nemulţumirea vizavi de starea în care a ajuns învăţământul românesc, dar şi din cauză că dascălilor li s-au redus salariile cu 25% începând cu luna iulie a acestui an.

„Am renunţat la grevă de dragul familiei mele şi de dragul elevilor mei, care au insistat să nu mai protestez în acest fel”, a spus profesorul Viorica Ioniţe. Aceasta s-a declarat mulţumită de faptul că asumarea Legii educaţiei a fost declarată neconstituţională, această lege care nemulţumeşte foarte mulţi dascăli fiind şi unul dintre motivele intrării în greva foamei.

Pe perioada cât a fost în grevă, profesoara a locuit într-o cameră din căminul liceului fălticenean, iar starea ei de sănătate era zilnic verificată de către medicii de la Serviciul de Ambulanţă.

Dascălul nu se va întoarce imediat la ore, va sta o perioadă acasă, pentru un timp de recuperare. „12 zile şi jumătate am băut doar apă, îmi trebuie o perioadă de recuperare, după care mă voi întoarce la catedră”, a mai spus Viorica Ioniţe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesoara de la Colegiul „Mihai Băcescu” a ieşit din greva foamei.
 Vizualizări articol: 1279 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 5 voturi
Profesoara de la Colegiul „Mihai Băcescu” a ieşit din greva foamei2.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei