Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 nov 2010 - Anul XV, nr. 260 (4551)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Suceava

Taxele şi impozitele populaţiei pe 2011 nu vor fi majorate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

În 2011, sucevenii nu vor plăti impozite mai mari pe clădirile, terenurile şi autoturismele deţinute, pentru că nivelul acestora va fi păstrat la fel ca şi în 2010.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat că taxele şi impozitele locale pentru anul 2011 vor fi stabilite în şedinţa de Consiliu Local din 25 noiembrie.

“Taxele şi impozitele locale din 2011 vor fi la acelaşi nivel ca şi în 2010, pentru că nu vom avea majorări. Singura schimbare este cea de calcul a taxei de salubrizare, ceea ce pentru unii va aduce ceva mai mult de plată, în vreme ce la alţii va însemna o reducere semnificativă. De exemplu, sunt familii cu câte opt persoane care stau într-o garsonieră. Ei plăteau 8x2,5 lei lunar, adică 240 de lei anual. După noua metodă de calcul, ei vor avea de plătit numai 72 de lei pe an”, a explicat şeful municipalităţii sucevene.

Conform noii metode de calcul a taxei de salubrizare, care va fi aplicată în 2011, taxa de salubrizare pentru o garsonieră (o locuinţă cu o suprafaţă utilă de până la 25 de mp) este de 72 de lei pe an;pentru un apartament de două camere (locuinţe cu o suprafaţă utilă cuprinsă între 25 şi 50 de mp) - 108 lei pe an; la un apartament cu trei camere (locuinţă cu o suprafaţă utilă cuprinsă între 50 şi 75 de mp)- 144 lei pe an; la un apartament de patru camere (locuinţă cu o suprafaţă utilă peste 75 mp)- 180 de lei pe an.

 

Bugetul local pe 2011, mai mic chiar şi cu 25%

Cuantumul taxelor şi impozitelor locale pentru populaţie va fi păstrat la acelaşi nivel, în ciuda faptului că bugetul local pe anul viitor se anunţă a fi chiar cu un sfert mai mic decât anul acesta.

“Bugetul anului 2011 va fi mai mic decât cel al anului 2010, pentru că şi cotele defalcate de TVA sunt mai mici decât anii trecuţi. Cu toate acestea noi sperăm să putem asigura în continuare finanţare pentru obiectivele importante de investiţii, mai ales că anul acesta trebuie să finalizăm în mare parte proiectele începute anii trecuţi. În 2011 vom avea lucrări ample pe Programul Operaţional Regional, adică parcările subterane, reabilitarea străzilor, Centrul Tradiţiilor Populare şi iluminatul public. Vom continua programul de reabilitare a reţelelor de transport şi distribuţie, precum şi modernizarea punctelor termice”, a declarat Ion Lungu.

 

Zece milioane de euro pentru asfaltarea străzilor

O prioritate a bugetului local al Sucevei pe 2011 va fi repararea străzilor, lucru dovedit de suma mare alocată acestui capitol.

Ion Lungu a spus că pentru anul viitor va aloca 400 de miliarde de lei vechi pentru reparaţii stradale, adică aproape zece milioane de euro, principalele obiective vizate fiind străzile pe care s-au finalizat lucrările ISPA.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Taxele şi impozitele populaţiei pe 2011 nu vor fi majorate.
 Vizualizări articol: 1661 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Taxele şi impozitele populaţiei pe 2011 nu vor fi majorate5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Minciuni nescrise trimis de
( 4 nov 2010, 13:39:50
De altfel ca si anu trecut , aceleasi minciuni si amagiri. Domn Primariu de Suceava nu stie ca si anul trecut a promis acelasi lucru dar in luna iunie 2010 vine o petitie de la Primarie precum ca am de platit nu stiu ce diferenta de impozit si penalizari pentru ca s-a majorat impozitul pe anumite suprafete locuibile ( mansarda ).Nici nu ai cu cine sa te certi ptru ca nu te baga nimeni in seama. Angajatele domniei lui habar nu aveau de aceasta majorare dar penalizarile erau la mine pe hartie.Asadar nu mai amagiti lumea domnilor alesi.
2.   Miliardele trimis de
( 4 nov 2010, 14:16:11
Banii care lipsesc sunt cele 5 miliarde date la constructia Catedralei. Platitit, platiti, ,,domnul" Lungu stie sa cheltuie! Ha ha.
3.   Ca sa spun asa... trimis de
( 4 nov 2010, 20:07:34
Un exemplu mai tembel nu putea da rozaliul de Prelipca...auzi,8 intr-o garsoniera!Nu neg ca n-ar exista si astfel de situatii in comuna Suceava,dar ca sa dai un asemenea exemplu,intalnit probabil ca procent de sub 1 la suta ,inseamna ca nu te doara capul....de unde sa te doara daca n-ai?
4.   Sigur ca da trimis de
( 5 nov 2010, 07:01:27
Domnilor, haideti sa luam de bune afirmatiile stimabilului primar. Insa ce se face, domnia sa, daca, intr-o zi, primeste "de sus" un ordin prin care trebuie sa creasca, peste noapte (caci asa e obiceiul stramosesc de cand cu PDL la guvernare), incasarile la bugetul local? Si ce se face daca "i se recomanda" (ca sa nu zic altfel) sa mareasca nu stiu ce taxe si/sau impozite?
Deci, chiar daca ar fi cel mai bun, mai competent si mai dedicat primar din tara asta, daca primeste ordin, efectiv nu are de ales. Luati in considerare si chestia asta. Cea cu "azi promitem una, maine facem alta" oricum este invatata prea bine de catre noi toti.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei