Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 nov 2010 - Anul XV, nr. 260 (4551)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Achiziţie

Primăria Suceava, dispusă să cumpere apartamentele din blocurile „Kosovo”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Administraţia municipiului Suceava este dispusă să cumpere apartamentele din blocurile 20, 21 şi 22 de pe bulevardul Sofia Vicoveanca, de la intrarea în municipiu, dacă „semi-proprietarii” lor ar fi dispuşi să le vândă. Primarul de Suceava, Ion Lungu, a declarat, ieri, în conferinţă de presă, că a avut o nouă rundă de discuţii cu cele 71 de persoane care au contractat apartamentele în anii 1992-1995, care s-au finalizat cu trei variante de lucru.

Astfel, după evaluarea sumelor pe care ar trebui să le achite oamenii cu titlul de diferenţă pentru a-şi lua în proprietate apartamentele, aceştia pot da banii, pot locui aici cu statut de chiriaşi, cu o chirie de circa 25 de euro pe lună, sau pot vinde locuinţele către primărie şi să-şi recupereze măcar o parte din investiţia iniţială. Lungu a spus că fiecare persoană poate opta pentru una dintre aceste variante şi că primăria ar fi dispusă să investească circa 200.000 de euro pentru a deveni proprietar pe apartamente, mărindu-şi astfel fondul locativ. Potrivit primarului, firma de evaluare Romcontrol a stabilit pentru blocul 20 că proprietarii ar trebui să plătească între 11.710 şi 48.703 euro diferenţă pentru a-şi lua în primire locuinţele. Asta ar însemna un preţ mediu de 350 de euro/mp, faţă de 400-500 euro/mp, preţul pieţei. Unii dintre proprietari au arătat că sunt interesaţi să plătească aceste sume, dar au solicitat acceptul de plată în rate. Alţii ar prefera să primească 15.000-17.000 de euro de la municipalitate şi să renunţe definitiv la ideea de a mai avea un apartament nou într-unul din aceste blocuri.

 

Până la sfârşitul lunii trebuie clarificată situaţia fiecărui locatar

Ultima întâlnire cu cei 71 de „semi-proprietari” va avea loc în data de 26 noiembrie, când fiecare trebuie să anunţe municipalitatea ce variantă îmbrăţişează.

Primăria Suceava a fost obligată de o hotărâre de instanţă să finalizeze cele trei blocuri de la intrarea în oraş, denumite de localnici „blocurile Kosovo” din cauza stării de degradare în care s-au aflat ani la rând. Deşi nu a fost parte în cele 44 de contracte semnate în primii ani după 1990, administraţia locală a cheltuit peste 80 de miliarde de lei vechi pentru finalizarea blocurilor.

Reamintim că 44 de contracte au fost încheiate în perioada 1992-1995, iar alte 27 noi s-au semnat cu primăria, în urmă cu circa doi ani. Cei cu contracte vechi au solicitat repartizarea apartamentelor fără să plătească vreo diferenţă, conform contractelor semnate iniţial, lucru considerat imposibil de administraţia locală. Cu persoanele care au contracte cu primăria, divergenţele sunt pe tema TVA, care la momentul contractului era de 19 la sută la locuinţe, pe parcurs a venit o ordonanţă de urgenţă cu 5 la sută, iar astăzi este 24 la sută. O parte dintre cei care au contracte s-au adresat instanţei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava, dispusă să cumpere apartamentele din blocurile „Kosovo”.
 Vizualizări articol: 741 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăria Suceava, dispusă să cumpere apartamentele din blocurile „Kosovo”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei