Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 nov 2010 - Anul XV, nr. 259 (4550)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rădăuţi

Trafic fluidizat şi parcări moderne în centrul municipiului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipiul Rădăuţi a devenit, cel puţin în ultimii ani, o localitate aglomerată în ceea ce priveşte traficul rutier, trafic ce a atins valori de câteva ori mai mari comparativ cu anii '90, în condiţiile în care infrastructura a rămas aceeaşi. Până la realizarea centurii municipiului, administraţia locală încercă să găsească soluţii de fluidizare a circulaţiei rutiere, inaugurarea, în luna august, a pasajului CFR din zona spitalului vechi, sensuri unice pe mai multe artere din localitate, treceri de pietoni modernizate, iar mai nou, o rută care străbate centrul municipiului şi face legătura cu şoseaua spre Vicov-Putna. Cel mai probabil va fi rezolvată şi problema parcărilor din centrul istoric prin crearea unor parcări chiar în „buricul târgului”, parcări ce vor fi dotate cu aparate moderne de taxare.

 

Lucrările au debutat la finele săptămânii trecute şi vor fi finalizate în circa zece zile

Modernizările din zona centrală prevăd realizarea unor noi parcări, dar şi inaugurarea unei căi de acces, cu sens unic, cale care porneşte din faţa Băncii Piraeus şi ajunge în strada Libertăţii, prin zona din vecinătatea restaurantului Select. 

„Având în vedere solicitările cetăţenilor municipiului, mai bine zis ale conducătorilor auto din localitate, privind crearea locurilor de parcare, în urma consultărilor cu Poliţia Rutieră, am hotărât să creăm în zona centrală un număr mai mare de parcări. Astfel am decis amenajarea unei parcări în Piaţa Unirii, între clădirile CEC Bank şi Banca Transilvania, unde va fi şi o cale de acces rutier cu sens unic, prin curtea patrulaterului creat de blocurile turn, cu ieşire în strada Libertăţii. Lucrările au debutat la finele săptămânii trecute, am lucrat şi în weekend până noaptea târziu, şi sperăm că vom finaliza în circa zece zile”, ne-a declarat inginerul Costel Florea, de la Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei Municipiului Rădăuţi.

 

Instalarea parcometrelor va fi foarte profitabilă

Parcările din centrul localităţii vor fi dotate cu parcometre, conform hotărârii avizate de către deliberativul local, fără ca achiziţionarea acestora să afecteze în vreun fel bugetul municipiului. Silviu Ursescu, şeful Serviciului Impozite şi Taxe din Primăria Municipiului Rădăuţi, a precizat că „În baza unei hotărâri de Consiliu Local a fost aprobată achiziţionarea a cinci parcometre în valoare totală de 65 de mii de lei. Achiziţionarea lor va fi suportată din fonduri cu destinaţie specială, evidenţiate în afara bugetului, din activitatea de parcare, în condiţiile în care în primele nouă luni ale anului din această activitate au fost realizaţi 69 de mii de lei. Am realizat un studiu din care a rezultat că parcometrele vor fi amortizate într-un an de zile, iar câştigul suplimentar va fi cel puţin egal cu încasările de la activitatea integrală de parcare, deci se poate vorbi de un grad foarte mare de profitabilitate. Vreau să menţionez că taxa de parcare va fi de doi lei/oră, taxă stabilită prin hotărâre de Consiliu Local, iar aceste parcometre vor fi instalate în perioada imediat următoare”.

 

Zonă centrală modernă care păstrează în acelaşi timp şi „amprenta” lăsată de istorie

Pe lângă măsurile de fluidizare a traficului, primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, a decis şi modernizarea trecerilor de pietoni din zona centrală. Olărean crede că la finalul lucrărilor, centrul municipiului, unde se reabilitează şi Parcul Central 1,  va putea concura cu orice centru modern de localitate europeană.

„În baza studiului de circulaţie rutieră realizat pentru fluidizarea traficului din zona centrală a municipiului am decis amenajarea unor parcări şi a unei noi variante de trafic rutier care traversează centrul şi iese în strada Libertăţii, în apropiere de CEC Bank. Curând vor fi instalate şi parcometre, iar sumele de aici vor primi o destinaţie specială, şi anume realizarea altor parcări pe raza localităţii. În acelaşi timp vom moderniza, pentru început, şase treceri de pietoni din zona centrală pentru că acestea nu erau tocmai semnalizate perfect, până la urmă o măsură pentru creşterea siguranţei în trafic. Toate aceste modernizări nu vizează altceva decât realizarea unei zone centrale deosebite, moderne, care păstrează în acelaşi timp şi <amprenta> lăsată de istorie”, a ţinut să precizeze Aurel Olărean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trafic fluidizat şi parcări moderne în centrul municipiului.
 Vizualizări articol: 764 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Trafic fluidizat şi parcări moderne în centrul municipiului5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   In sfarsit trimis de
( 3 nov 2010, 18:03:46
mi se par destul de bune ideile domnului primar sa speram ca vor fi si in continuare la fel
2.   Asa da! trimis de
( 4 nov 2010, 00:05:14
incepe sa se miste ceva in Radauti.....s-au facut destul de multe chestii...speram sa fie si de acum in colo cate ceva nou....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei