Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 nov 2010 - Anul XV, nr. 259 (4550)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În semn de mulţumire

Lăsat în libertate de judecători, s-a reapucat de contrabandă cu ţigări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ocupaţia de contrabandist de ţigări pare a fi una deosebit de rentabilă, în condiţiile în care un tânăr de 24 de ani din Vicovu de Sus şi-a riscat libertatea în două rânduri, în decursul a numai două luni.

Pe 31 august, Vasile Ursachi a fost reţinut de poliţiştii de frontieră după ce s-au tras cinci focuri de avertisment. La verificarea autoturismului cu care încercase să dispară din calea poliţiştilor de frontieră s-au descoperit 16 colete care conţineau 8.000 de pachete de ţigări marca „Doina” de provenienţă Republica Moldova. Deşi magistraţii rădăuţeni au decis arestarea preventivă a tânărului pentru 29 de zile, Ursachi a fost pus în libertate pe 3 septembrie de judecătorii de la Tribunalul Suceava, care i-au interzis părăsirea localităţii de domiciliu. Însă la începutul acestei săptămâni tânărul din Vicovu de Sus a călcat din nou „strâmb”.

Luni seară, în jurul orelor 21.00. un echipaj de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Vicov care se afla în misiune a observat, cu ajutorul aparaturii de supraveghere pe timp de noapte, în apropierea frontierei de stat, o autocamionetă marca „Ford”, care nu îşi justifica prezenţa în acel loc. Imediat ce au ajuns în apropierea acesteia, poliţiştii de frontieră au încercat să stopeze vehiculul, însă şoferul a ignorat semnalele regulamentare de oprire, continuându-şi deplasarea spre localitatea Vicovu de Sus. Echipajul a urmărit autovehiculul care, la un moment dat, din cauza vitezei excesive, a părăsit drumul, răsturnându-se în şanţul de pe marginea şoselei. Poliţiştii au identificat în camionetă doi cetăţeni români, „cunoştinţa” mai veche, Vasile Ursache, în vârstă de 24 ani, din oraşul Vicovu de Sus, şi pe Gheorghe Pîţu, de 37 ani, din Cajvana, care nu au necesitat îngrijiri medicale după incidentul rutier.

Pentru că în maşină se afla o cantitate impresionantă de ţigări, poliţiştii de frontieră au luat măsura conducerii autoturismului la sediul Sectorului Vicov, unde, în urma controlului, au descoperit 47.800 de pachete de ţigări, mai precis 27.200 de pachete marca  „Viceroy” de provenienţă ucraineană şi 20.600 de pachete marca „Doina” de provenienţă moldovenească. Ţigările, în valoare de aproximativ 240.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră suceveni, iar autocamioneta „Ford” a fost indisponibilizată până la finalizarea cercetărilor. Comisarul Poroch-Seriţan a precizat că cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pe bază de Ordonanţă pentru 24 de ore sub acuzaţia de contrabandă în formă agravantă, iar ieri seară urmau să fie prezentaţi în faţa judecătorilor rădăuţeni cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lăsat în libertate de judecători, s-a reapucat de contrabandă cu ţigări.
 Vizualizări articol: 715 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 5 voturi
Lăsat în libertate de judecători, s-a reapucat de contrabandă cu ţigări4.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei