Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 nov 2010 - Anul XV, nr. 259 (4550)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Furturi în familie

Maşinile a doi fraţi, „topite” de o grupare de hoţi, la un an distanţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două autoutilitare Mercedes, maşinile a doi fraţi, au fost furate la adăpostul nopţii, faptele petrecându-se la interval de puţin peste un an de zile. Maşinile au dispărut de parcă ar fi intrat în pământ, păgubiţii fiind convinşi că acestea au fost sustrase de hoţi profesionişti, care le-au dezmembrat imediat şi au vândut piesele pe bucăţi. Din păcate, cel puţin până acum, poliţia nu a reuşit să facă prea multe, dosarele fiind înregistrate cu autori necunoscuţi

 

În septembrie 2009, un microbuz marca Mercedes, abia adus din Germania, a dispărut din satul Soloneţ, comuna Todireşti, din curtea Lăcrămioarei Negruşer. Furtul s-a petrecut după miezul nopţii, maşina fiind furată chiar din curtea familiei Negruşer, după ce hoţii au deschis poarta şi au profitat de faptul că maşina nu era încuiată. Păgubita spune că au fost persoane care i-au văzut autoutilitara imediat după furt, încadrată în faţă şi în spate de alte două vehicule, însă din păcate nimeni nu a putut oferi detalii despre persoanele din interior ori numerele de înmatriculare ale maşinilor.

Cazul a ajuns pe masa poliţiştilor specializaţi de la „Furturi Auto” însă, au precizat surse judiciare, cercetările nu au progresat aproape deloc.

Păgubita din acest caz şi-a pierdut deja speranţa că îşi va vedea maşina înapoi.

„Eu sunt sigură că o grupare de hoţi din această zonă mi-a furat maşina, a dezmembrat-o şi apoi a vândut piesele. Poliţiştii mi-au spus că dosarul este în cercetare, însă altceva nimic concret”, s-a plâns femeia.

Trebuie spus că în acelaşi sat s-au mai comis şi două spargeri de locuinţe rămase cu autori necunoscuţi, iar oamenii din sat sunt convinşi că ar putea fi vorba de aceiaşi indivizi.

 

I-au furat autoutilitara, apoi au încercat să-i ia şi tractorul

Un an mai târziu, pe 26 octombrie a.c., un nou furt al unei autoutilitare a fost comis de pe o proprietate aflată la limita dintre localităţile Cajvana şi Arbore. Proprietar este chiar fratele Lăcrămioarei Negruşer. În cazul său, povestea este şi mai complicată. În plină noapte, el a sesizat că i s-a furat un tractor din curte şi a plecat în urmărirea hoţului care se afla la volanul acestuia. La un moment dat, hoţul a abandonat vehiculul şi a dispărut la adăpostul întunericului. Ulterior, păgubitul a realizat că din curtea sa fusese furat şi un Mercedes Sprinter. Reclamaţia de furt este instrumentată deocamdată de Poliţia municipiului Rădăuţi. Anchetatorii ne-au spus că cercetările se desfăşoară cu greutate deoarece bărbatul a sesizat poliţia abia a doua zi de la producerea furtului, maşina sustrasă putând ajunge foarte departe, astfel că indiciile din dosar sunt, cel puţin deocamdată, foarte puţine.

 

Lovituri la pont, pregătite dinainte  

Poliţiştii evită să ofere prea multe detalii despre cercetările din cele două cazuri, însă admit că la mijloc ar putea fi vorba de aceiaşi autori, care, în mod aproape cert, au ştiut foarte bine cine le sunt victimele. Având în vedere faptul că au fost vizate maşini scumpe, aparţinând unor oameni potenţi financiar, este evident că autorii şi-au pregătit acţiunile şi au avut şi un plan bine pus la punct privind ascunderea vehiculelor. Familia păgubită este convinsă că la mijloc este vorba de indivizi care şi-au făcut „stagiul” prin Italia şi Germania, după care, de câţiva ani, au revenit acasă, însă nu au cum acuza pe nimeni atâta timp cât Poliţia nu a reuşit să identifice nici măcar un suspect.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maşinile a doi fraţi, „topite” de o grupare de hoţi, la un an distanţă.
 Vizualizări articol: 927 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 8 voturi
Maşinile a doi fraţi, „topite” de o grupare de hoţi, la un an distanţă5.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei