Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 nov 2010 - Anul XV, nr. 259 (4550)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Efecte

Primii orbi cu permis de conducere tăiaţi de la indemnizaţia de handicap

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Efectele controlului ordonat de prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, asupra deţinătorilor de permis de conducere şi certificat de handicap vizual grav şi accentuat încep să se vadă. Primele 20 de persoane aflate în această situaţie, dintre cele 283 depistate, sunt chemate, în data de 11 noiembrie, la Comisia de evaluare a adulţilor cu handicap. La comisie trebuie să prezinte rezultatul unui nou examen oftalmologic, ancheta socială şi dovada retragerii permisului de conducere din motive medicale. Programarea la comisie a început cu cei mai tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani.

Până acum, deja trei posesori de certificat de handicap, cu vârste între 50 şi 60 de ani, au mers din proprie iniţiativă la comisie şi au cerut anularea certificatului pe motiv că li s-a îmbunătăţit vederea.

Comisia a trimis, până la această dată, invitaţii la reevaluare pentru 100 de orbi cu permis de conducere, iar dintre acestea nouă plicuri au fost returnate. La şase motivul a fost că destinatarul nu mai locuieşte la adresa aflată în baza de date a Direcţiei de Asistenţă Socială. Explicaţia plăţii indemnizaţiei, în condiţiile unui alt domiciliu decât cel din dosar, a fost aceea că beneficiarii primeau banii în cont şi nu prin mandat poştal.

 

Circa 10 posesori de certificat de handicap au solicitat anularea permisului de conducere

Deoarece legislaţia prevede că orice schimbare a adresei de reşedinţă se comunică Direcţiei de Asistenţă Socială în maximum 48 de ore, din data de 1 noiembrie plata indemnizaţiei de handicap pentru cei şase „destinatari necunoscuţi” a fost sistată.

În ceea ce priveşte solicitările de anulare a permisului de conducere din motive medicale, şeful Poliţiei Rutiere, Liviu Sfichi, a declarat că de la începutul acestui an s-au înregistrat 33 de cereri de anulare a permisului auto, dintre care 24 numai în ultimele două săptămâni.

Mai menţionăm că anularea certificatului de handicap presupune pierderea unei indemnizaţii lunare de 234 de lei, 12 bilete de călătorie pe an şi a facilităţilor la plata taxelor şi impozitelor.

La reevaluarea din data de 18 noiembrie sunt programate 40 de persoane, la fel ca şi la următoarele care vor avea loc până la sfârşitul acestei luni. Ultima categorie de şoferi reevaluaţi o reprezintă cea a persoanelor peste 70 de ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primii orbi cu permis de conducere tăiaţi de la indemnizaţia de handicap.
 Vizualizări articol: 744 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Primii orbi cu permis de conducere tăiaţi de la indemnizaţia de handicap5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei