Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 nov 2010 - Anul XV, nr. 259 (4550)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În miez de noapte

Scandalagii calmaţi cu sprayul lacrimogen şi cu amenzi usturătoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un jandarm din oraşul Gura Humorului a folosit, în noaptea de duminică spre luni, sprayul lacrimogen, pentru a dispersa un grup de tineri care provocau scandal şi care începeau să devină agresivi, informează Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Incidentul vine la câteva ore după ce, duminică seară, şeful de post al comunei Dumbrăveni a folosit sprayul din dotare, de două ori la rând, pentru a calma şi imobiliza doi indivizi recalcitranţi.

Ca şi în cazul de la Dumbrăveni, şi la Gura Humorului, una dintre aşa-zisele victime a pus mâna pe telefonul mobil şi a sunat la 112, reclamând comportamentul abuziv al oamenilor legii.

Apelul a fost înregistrat la 112, în noaptea de duminică spre luni, la 00:49.

Ioan S., din comuna Volovăţ, a sunat şi a sesizat faptul că a fost bătut în sediul Poliţiei oraşului Gura Humorului, fiind folosit împotriva sa pulverizatorul cu gaz lacrimogen.

Aşa cum este procedura în astfel de cazuri, ancheta a fost preluată de ofiţeri din structurile de conducere care au verificat dacă sesizarea se confirmă şi dacă subordonaţii lor au comis vreun abuz.

Din cercetări, a reieşit faptul că reclamantul se afla în noaptea respectivă, cu aproximativ o oră înaintea apelului la 112, într-un grup de 10-12 persoane, pe o stradă din Gura Humorului.

Unul dintre tinerii din grupul cu pricina a adresat cuvinte jignitoare unui echipaj de ordine publică, format dintr-un agent de poliţie şi un jandarm. Aceştia i-au cerut persoanei respective să se legitimeze, moment în care ceilalţi tineri au început să devină agresivi.

Patrula a cerut întăriri, însă, între timp, pentru că situaţia devenea tot mai tensionată şi risca să degenereze, jandarmul a folosit pulverizatorul cu gaz lacrimogen din dotare, pentru dispersarea acelor persoane şi restabilirea ordinii şi liniştii publice.

Două persoane din grup au continuat să fie agresive şi să înjure, motiv pentru care au conduse la sediul poliţiei, unde au fost amendate cu câte 450 de lei fiecare, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Ofiţerii trimişi să verifice cazul au stabilit că oamenii legii nu au făcut nici un abuz, motiv pentru care individul care a sunat la 112 va primi încă o amendă, pe lângă cea de 450 de lei, pentru apelarea abuzivă a sistemului unic pentru apeluri de urgenţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scandalagii calmaţi cu sprayul lacrimogen şi cu amenzi usturătoare.
 Vizualizări articol: 1510 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Scandalagii calmaţi cu sprayul lacrimogen şi cu amenzi usturătoare5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei