Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 nov 2010 - Anul XV, nr. 259 (4550)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Senatorii PSD cer "demiterea de urgenţă" a ministrului Funeriu

Miercuri, 3 Noiembrie 2010 (17:09:45)

Grupul senatorial PSD+PC cere "demiterea de urgenţă" a ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, apreciind că, prin procedura de asumare, acesta "a întârziat nepermis" procesul legislativ, se arată într-un comunicat remis, miercuri, MEDIAFAX.

Senatorii PSD solicită de asemenea premierului să recunoască public "eroarea" comisă şi "daunele" produse prin asumarea răspunderii pe Legea Educaţiei.

"Ţinând cont de încălcările grave şi repetate ale legilor ţării, senatorii grupului PSD solicită primului ministru recunoaşterea publică a erorii comise şi daunele produse prin asumarea pentru a doua oară a răspunderii pentru aceeaşi lege, ignorând faptul că, în urmă cu un an, Curtea Constituţională a respins acest demers, considerându-l neconstituţional. De asemenea, ţinând cont de faptul că, prin procedura de asumare, ministrul Învăţământului a întârziat nepermis procesul legislativ, solicităm demiterea de urgenţă a ministrului Daniel Funeriu", se arată în comunicatul semnat de grupul senatorial PSD+PC.

Sursa citată precizează că, "urmare a pronunţării Curţii Constituţionale, Legea educaţiei va fi dezbătută în continuare la Comisia de învăţământ din Senat, cu aceeaşi seriozitate ca şi până acum, în ritm susţinut, pentru finalizare".

Comunicatul menţionează că, după dezbatere, o "formulă echilibrată şi cu acţiune de durată" a legii va fi supusă plenului Senatului.

"Tot în urma acestei decizii, moţiunea de cenzură depusă de opoziţie, în urma asumării răspunderii, îşi pierde obiectul, urmând ca Legea sa fie adoptată în Parlament prin vot. În consecinţă, cei patru senatori PSD din Comisia de Învăţământ - Ecaterina Andronescu, Ioan Mang, vicelider al grupului senatorial, Doina Silistru şi Dănuţ Prunea - vor trata cu aceeaşi responsabilitate şi în regim de maximă urgenţă elaborarea unui document esenţial, privind statuarea drepturilor fundamentale ale membrilor comunităţii şcolare şi academice", se mai arată în comunicat.

Curtea Constituţională a constatat, miercuri, că există un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Guvern, ca urmare a retragerii Legii educaţiei din Senat, de către Executiv. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatorii PSD cer "demiterea de urgenţă" a ministrului Funeriu.
 Vizualizări articol: 819 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senatorii PSD cer "demiterea de urgenţă" a ministrului Funeriu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei