Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 nov 2010 - Anul XV, nr. 259 (4550)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La foc continuu

Cinci incendii în mai puţin de 24 de ore, pe raza judeţului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu mai puţin de cinci incendii s-au înregistrat pe raza judeţului de luni, la prânz, şi până marţi dimineaţă, informează şi trage un semnal de alarmă cu această ocazie Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava.

Trei incendii au fost la gospodării cetăţeneşti, unul la un autoturism, iar unul la vegetaţie uscată, fiind afectat şi fondul forestier.

Prima alarmă s-a dat luni, în jurul orei 11:40, fiind anunţat prin 112 un incendiu în localitatea Ciumârna, acolo unde, în zona Palma, ardea circa un hectar şi jumătate de teren. Incendiul s-a extins şi la fondul forestier şi până să-l stingă pompierii de la Vicovu de Sus şi Rădăuţi a cuprins şi zece molizi.

Incendiul, au stabilit ulterior specialiştii ISU Suceava, a izbucnit de la un foc deschis pentru igienizarea terenului, lăsat nesupravegheat.

Aproximativ două ore mai târziu, a venit rândul pompierilor Detaşamentului Suceava să intervină la un incendiu în comuna Bălăceana, acolo unde, de la scânteile provenite din coşul deteriorat de evacuare a fumului, a fost cuprins de flăcări acoperişul unei case.

Pompierii au stins focul înainte ca acesta să cuprindă întreaga casă, însă acoperişul, pe circa 60 de metri pătraţi, a fost transformat în scrum.

Când lucrurile păreau a se fi liniştit, la sediul ISU Suceava a sunat din nou alarma. Era în jurul orei 19:50, iar la dispecerat se anunţase un incendiu la un autoturism Renault, pe raza satului Sf. Ilie, comuna Şcheia.

Maşina era cuprinsă toată de flăcări şi, pentru că era parcată chiar lângă gardul unei case, exista riscul ca incendiul să se propage.

„A ars autoturismul în proporţie de aproximativ 90% şi doi metri liniari din gardul de lemn, iar din primele cercetări a rezultat că incendiul a izbucnit prin efect termic din cauza unor scurgeri de combustibil”, se arată într-un comunicat al ISU Suceava.

În jurul orei 22:30, două autospeciale ale Detaşamentului de pompieri Vatra Dornei au plecat cu sirenele pornite spre o locuinţă de pe strada Nichituşeni, din localitate.

La sosirea echipajelor de intervenţie ardeau acoperişul casei şi două anexe gospodăreşti, existând pericolul de propagare la două case învecinate.

Incendiul a fost stins la jumătate de oră după miezul nopţii, arzând 70 de metri pătraţi din acoperiş, două anexe, şi degradându-se planşeul casei.

Spre dimineaţă, în jurul orei 5:45, un alt apel la 112 anunţa izbucnirea unui incendiu, de data aceasta la o casă din satul Hârtop.

Din fericire, incendiul a fost observat la timp, iar pompierii au reuşit să stingă flăcările înainte ca acestea să facă pagube semnificative.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cinci incendii în mai puţin de 24 de ore, pe raza judeţului.
 Vizualizări articol: 1157 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cinci incendii în mai puţin de 24 de ore, pe raza judeţului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei