Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 nov 2010 - Anul XV, nr. 259 (4550)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Donaţii

Maria Băsescu a împărţit paturi familiilor sinistrate din Şerbăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Soţia preşedintelui României, Traian Băsescu, Maria, s-a aflat pentru a doua oară în localitatea suceveană Şerbăuţi, unde a împărţit ajutoare familiilor ale căror case au fost reconstruite după inundaţiile din vara acestui an. Maria Băsescu a ajuns la Şerbăuţi ieri după-amiază cu un transport de ajutoare pentru cele şapte familii care se vor muta în case noi.

Soţia şefului statului a fost primită cu pâine şi sare de către primarul din Şerbăuţi şi de trei copii îmbrăcaţi în costume populare, unul dintre aceştia citindu-i Mariei Băsescu un mesaj de mulţumire din partea celor care au primit ajutoarele. Astfel, o fetiţă în costum popular i-a spus Mariei Băsescu că „am apreciat mult mărinimia şi generozitatea dumneavoastră plină de discreţie, care au readus căldură şi noi speranţe în suflete oamenilor care au fost încercaţi de soartă. Pentru noi, şerbăuţenii, o casă nu înseamnă doar un adăpost, ci înseamnă împlinirea vieţii ca oameni, ca părinţi, ca fii ai acestei comunităţi. Noi am primit prin gestul domniilor voastre un exemplu de solidaritate, iar acum dăm la rândul nostru dovadă că ştim să fim solidari. Ar fi prea puţin din partea noastră să vă spunem mulţumim”.

 

Poze de epocă cu bunica Mariei Băsescu, care s-a refugiat în Şerbăuţi în timpul războiului

După acest moment, soţia şefului statului a asistat alături de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, şi de prefectul Sorin Popescu, la slujba de sfinţire a primei case finalizate, după care a intrat în locuinţa familiei Ivanasciuc Vladimir şi Cecilia. Maria Băsescu le-a dat acestora o icoană cu Maica Domnului.

În casa familiei Ivanasciuc, ea le-a arătat localnicilor fotografii cu bunica sa care s-a refugiat în comuna Şerbăuţi în timpul războiului. „Acesta a fost şi motivul pentru care am ales să-i sprijinim pe sinistraţii din această comună”, a spus soţia preşedintelui României. Ea le-a arătat celor prezenţi şi câteva fotografii din acea perioadă în care apăreau părinţii săi. Printre cadourile aduse de Maria Băsescu celor şapte familii de sinistraţi s-a numărat şi felicitări cu un tablou pictat de fiul cel mare al bunicii sale.

După ce a ieşit din casă, Maria Băsescu a împărţit personal, alături de Gheorghe Flutur, ajutoarele aduse pentru cele şapte familii de sinistraţi, constând în paturi, satele, aşternuturi, pături şi perne. Ea a subliniat faptul că toate ajutoarele aduse în comuna Şerbăuţi sunt din partea fiicei sale Ioana Băsescu. După ce a împărţit ajutoarele, Maria Băsescu a fost invitată la masă, fiind servită cu sarmale.

Tot la Şerbăuţi, Maria Băsescu a împărţit prăjituri cu ciocolată copiilor din zona în care se află cele şapte case reconstruite.

De precizat că soţia preşedintelui României a mers la Şerbăuţi şi în data de 15 iulie a.c., imediat după inundaţii, când a însoţit un transport de ajutoare constând în materiale de construcţii pentru familiile care au rămas fără locuinţe, donate tot de către Ioana Băsescu. Casele pentru cele şapte familii de sinistraţi au fost reconstruite din materiale de la Guvern şi din donaţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maria Băsescu a împărţit paturi familiilor sinistrate din Şerbăuţi.
 Vizualizări articol: 2149 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Maria Băsescu a împărţit paturi familiilor sinistrate din Şerbăuţi2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vibranta emotie pentru Conducatorii Iubiti trimis de
( 3 nov 2010, 12:31:20
Cel mai frumos cadou pe care doamna Maria poate sa-l faca poporului roman este sa-l ia pe iubitul ei sot si sa plece intr-o vacanta nesfarsita intr- o tara exotica ,banii nefiind o problema pentru ei si nici pentru a 14-a generatie de-acum incolo .
Pe de alta parte ,desi nu-s pedelist trebuie sa fiu cinstit si sa apreciez totusi ca dl.Flutur a facut ceva pentru judetul nostru, mult mai mult decat sotia presedintelui . Si raman la convingerea ferma ca Flutur era de 1000 de ori mai bun de prim-ministru decat incapabilul de Boc dar cred ca nu l-a pupat suficient pe sefu in dos ca sa capete aceasta functie.
2.   Propaganda de partid?! trimis de
( 3 nov 2010, 14:53:04
De ce sa fie frumos daca se poate urati totul prin propaganda de partid, aidoma celei de pe timpul "iepocii de aur"? Un fapt de bun simt s-a transformat intr-un spectacol grotesc tocmai datorita acelei propagandei de partid care a revenit exact in forma celei de acum peste 20 de ani. Daca cineva nu crede lucrul asta, il rog sa reciteasca scrisoarea de multumire a acelei fetite, scrisoare parca luata din colectia de scrisori adresate "celei mai scumpe mame" din anii '80-'90. Mai oameni buni, chiar nu mai este nicio masura in lingusirile aduse marimilor da azi ale tarii? Sa spuna cineva ca a vazut cum acea fetita a stat toata noaptea si a compus scrisoarea, plangand de emotie si de bucurie ca are ocazia sa-si manifeste netarmurita dragoste fata de doamna intaiului ales al tarii si atunci e bun de trimis la scoala de glumeti de la Burdujeni sau de la Socola.
3.   Bravo ! trimis de
( 3 nov 2010, 16:58:55
Ce cauta "Papillon" langa sotia presedintelui ? Omizile care au invadat copacii ? Bravo primei doamne ! Bravo Maria Basescu ! Gestul conteaza.
4.   Traiti bine trimis de
( 3 nov 2010, 19:06:43
....Marie!!!!daca stateai acasa la facut zacusca era mai bine....flutur zboara peste tot ,nu pierde nici o ocazie in as i face propaganda....trebuie sa fii nesimtit sa poti face asa ceva...dar traian de ce n a venit pentru ca tot a facut naveta la Dornesti ....pentru el nu e criza cu 19 consilieri???? ......iata cum navele se transforma in paturi si perne...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei