Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 oct 2010 - Anul XV, nr. 237 (4528)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

A XLII-a ediţie

Peste 50 de concurenţi, înscrişi la Festivalul Naţional de Poezie „Nicolae Labiş”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 50 de poeţi din România şi Republica Moldova s-au înscris la cea de a XLII-a ediţie a Festivalului Naţional de Poezie „Nicolae Labiş”, ce se va desfăşura, în perioada 8 - 9 octombrie, la Suceava şi Mălini.

Festivitatea de deschidere va avea loc, astăzi, la Colegiul Tehnic „Petru Muşat” din Suceava, unde vor fi organizate mai multe lansări de carte. Manifestările vor continua la Librăria Uniunii Scriitorilor din România, filiala Suceava, unde vor fi decernate premiile Uniunii Scriitorilor Bucovineni şi va avea loc lansarea noului număr al revistei Bucovina Literară.

Ulterior, la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, se va desfăşura o conferinţă cu tema „Cât de retro este literatura interbelică?”, susţinută de Paul Cernat.

Seara de vineri se va încheia cu un recital de poezie, care îi are ca invitaţi pe Liviu Ioan Stoiciu, Doina Popa, Leo Butnaru, Gellu Dorian, George Vulturescu, Adrian Alui-Gheorghe, Liviu Antonesei şi Marcel Mureşeanu.

Festivitatea de premiere şi recitalul laureaţilor vor avea loc sâmbătă, la Casa Memorială „Nicolae Labiş”, din comuna suceveană Mălini.

 

„Să promoveze noi şi autentice talente”

Coordonatorul Festivalului Naţional de Poezie „Nicolae Labiş” - cel mai longeviv concurs din ţară – Carmen Veronica Steiciuc, de la Centrul Cultural Bucovina, a declarat că această manifestare culturală „îşi propune să descopere, să sprijine şi să promoveze noi şi autentice talente în rândul tinerilor autori de poezie de pretutindeni”.

La ediţia din acest an s-au înscris 51 de creatori literari din toate zonele ţării şi din Republica Moldova, iar laureaţii sunt din Oneşti, Râmnicu Vâlcea, Bucureşti, Bistriţa, Vulcan, Turda, Vatra Dornei, Ploieşti şi Suceava.

Juriul acestei ediţii este format din criticii literari Andrei Grigor, Paul Cernat, Adrian Dinu Rachieru, Vasile Spiridon, iar preşedintele acestui for este criticul literar Mircea A. Diaconu.

 

Surorile poetului Nicolae Labiş, prezente la festival

Premiile sunt acordate de Consiliul Judeţean Suceava, prin Centrul Cultural Bucovina, respectiv secţia Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, la care se adaugă alte premii oferite de 18 reviste literare din ţară.

În acest an vor fi prezente la festival cele două surori ale poetului Nicolae Labiş, respectiv Margareta Labiş şi Teodora Labiş Creţu, iar printre personalităţile literare invitate la festival se numără Liviu Ioan Stoiciu din Bucureşti, Leo Butnaru din Chişinău, Paul Cernat din Bucureşti, Adrian Dinu Rachieru din Timişoara, Andrei Grigor din Galaţi, Vasile Spiridon şi Ion Prăjişteanu din Bacău, George Vulturescu din Satu Mare, Adrian Alui-Gheorghe din Piatra Neamţ, Gellu Dorian şi Nicolae Corlat din Botoşani, Liviu Antonesei, Liviu Papuc şi Grigore Ilisei din Iaşi, Marcel Mureşeanu din Cluj şi Valeria Manta Tăicuţu din Râmnicu Sărat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 50 de concurenţi, înscrişi la Festivalul Naţional de Poezie „Nicolae Labiş”.
 Vizualizări articol: 612 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 50 de concurenţi, înscrişi la Festivalul Naţional de Poezie „Nicolae Labiş”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei