Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 oct 2010 - Anul XV, nr. 237 (4528)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Clarificări

Flutur: Proiectul privind reorganizarea teritorială nu are susţinerea conducerii PD-L

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vicepreşedintele PD-L, Gheorghe Flutur, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că iniţiativa legislativă promovată de mai mulţi parlamentari democrat-liberali în vederea reorganizării administrative a comunelor nu are susţinere din partea conducerii centrale a PD-L. Proiectul este susţinut de preşedintele comisiei de administraţie din Camera Deputaţilor, Sulfina Barbu, şi prevede desfiinţarea comunelor care au mai puţin de 5.000 de locuitori. Gheorghe Flutur a spus că PD-L este preocupat de dezvoltarea satului românesc şi a comunităţilor locale şi mai puţin de a trasa hărţi.

„Din câte ştiu, conducerea PD-L nu susţine un astfel de proiect. Sunt anumite imaginaţii ale unor colegi pe care noi le respectăm, dar nu asta este prioritatea pentru noi. De aceea sunt convins, şi am şi discutat cu colegii mei din conducerea PD- L, în momentul de faţă un astfel de proiect nu reprezintă o preocupare pentru noi”, a spus Gheorghe Flutur. El a adăugat că nu crede că proiectul va primi avizul pozitiv la nivel politic în cadrul PD-L.

 

Nechifor: „Se încearcă comasarea localităţilor în jurul primarilor PD-L”

Tot ieri, preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat că prin această iniţiativă, democrat-liberalii încearcă să comaseze localităţile în jurul comunelor care în momentul de faţă sunt conduse de primari PD-L. El a mai spus că în această acţiune de reorganizare administrativă a comunelor sunt implicaţi şi prefecţii. „Prefecţii ar trebui să se ocupe de comasarea comunelor prin concentrarea lor în jurul unor localităţi conduse de primari de culoare portocalie”, a spus Nechifor. Liderul PSD Suceava susţine că dacă această iniţiativă ar fi aprobată, în ţară ar rămâne preponderent comune conduse de primari PD-L şi UDMR.

„Ei vor să creeze partidul stat de culoare portocalie”, a precizat Cătălin Nechifor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: Proiectul privind reorganizarea teritorială nu are susţinerea conducerii PD-L.
 Vizualizări articol: 1355 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 2 voturi
Flutur: Proiectul privind reorganizarea teritorială nu are susţinerea conducerii PD-L4.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Prioritate? trimis de
( 8 oct 2010, 13:38:31
Asta-i prioritatea prioritatilor acum, reorganizarea prin desfiintarea unor comune mici? Reducerea aparatului functionaresc, inca excedentar, din institutiile centrale si ale agentiilor lor judetene, al Consiliilor judetene si Directiilor lor, al Primariilor, normarea stricta de personal necesar, asta poate insemna eficientizarea si reducerea cheltuielilor bugetare, nu desfiintarea unor localitati, dintre care unele probabil au fost nu demult infiintate! Aceste propuneri suna ca un fel de "Hai sa ne aflam in treaba!" si nu fac altceva decat sa creeze, scuzati expresia, o bulibaseala si mai mare decat e acum. Un exemplu: Ciocanesti a fost alipita fortat comunei Iacobeni prin reorganizarea teritoriala de pe timpul lui Ceausescu, dar intre ele nu poate fi creata osmoza, sunt multe lucruri ce le diferentiaza, a revenit recent la statutul de comuna si ar fi un act irational desfiintarea ei.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei