Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 oct 2010 - Anul XV, nr. 236 (4527)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Acoperiţi şi nu prea

Primari PSD, spectatori la şedinţa PD-L

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şedinţa de duminică a Consiliului de Coordonare Judeţean al PD-L Suceava s-a bucurat şi de prezenţa unor primari afiliaţi la alte partide. Printre aceştia s-au numărat şi trei primari PSD, care au luat loc în sala Casei de Cultură alături de membrii de partid ai PD-L. Este vorba de Ioan Onufrei, primarul din Suceviţa, Maria Cojocariu, primar în Dolhasca, şi Vasile Hotnogu, primarul din Putna. Toţi trei au recunoscut că au fost prezenţi la o şedinţă de partid, care întâmplător nu era a formaţiunii politice în care sunt înregimentaţi, dar s-au justificat prin aceea că au primit invitaţii din partea „domnului Flutur, iar o invitaţie nu se refuză”.

„Eu nici nu ştiam despre ce este vorba, şi anume că este o întâlnire de partid, mi s-a spus doar că vine prim-ministrul şi câţiva miniştri. Comuna Suceviţa a primit fonduri la inundaţii şi era normal să dau curs acestei invitaţii”, a mărturisit primarul Ioan Onufrei.

Aceeaşi poziţie a avut-o şi primăriţa din Dolhasca, care a menţionat că şi la şedinţele PSD pe care le organizează ea sunt invitaţi membrii altor partide. Singurul care a precizat că ştia că este vorba de o întâlnire care ţinea de bucătăria internă a PD-L a fost primarul din Putna.

„Nu mi s-a părut nimic ciudat în această invitaţie, eu cred că nu trebuie să-i dăm nici un fel de conotaţie politică”, a spus Vasile Hotnogu.

 

„Nu i-am anunţat pe cei din PSD, că doar nu am trecut graniţa”

Interesant este că nici unul dintre primarii amintiţi nu a considerat de cuviinţă să anunţe conducerea PSD Suceava despre prezenţa lor la o şedinţă a adversarilor politici, nici înainte şi nici după consumarea evenimentului. Fiecare dintre primari a găsit şi explicaţii pentru această lipsă de comunicare.

„Nu am anunţat pe nimeni, că doar nu am trecut graniţa. Nu-mi pare rău că am fost acolo şi nici nu consider că am afectat imaginea PSD, mai ales că am muncit suficient de mult pentru acest partid”, a fost opinia Mariei Cojocariu, primăriţa din Dolhasca.

Vasile Hotnogu, primarul din Putna, a arătat că cei din conducerea PSD nu-l pot sancţiona pentru participarea sa la evenimentul de duminică al PD-L.

„Nu am încălcat nici o regulă şi nu mi-e frică de sancţiuni pentru că suntem liberi să facem ceea ce credem de cuviinţă. Oricum, nu am ce să-mi reproşez vizavi de prezenţa la şedinţa PD-L”, a menţionat Hotnogu.

Şi Ioan Onufrei, primarul din Suceviţa, s-a declarat independent din punct de vedere al participării la Consiliul de Coordonare Judeţean al PD-L.

„Faptul că am fost acolo nu înseamnă absolut nimic. Participarea la o şedinţă de acest fel nu trebuie îngrădită de nimeni, iar eu ca primar trebuie să am relaţii bune cu toată lumea. Prezenţa mea acolo nu a pătat imaginea PSD şi ca urmare nu are de ce să-mi pară rău că am acceptat invitaţia”, a declarat Onufrei.

 

Cătălin Nechifor se va consulta cu colegii de partid

Contactat telefonic, preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, a precizat că este la curent cu prezenţa celor trei primari la şedinţa de duminică a PD-L-ului.

„Voi dezbate acest subiect împreună cu colegii de partid în prima şedinţă a Biroului Judeţean Permanent, care va avea loc, cel mai probabil, peste aproximativ o săptămână. Până atunci nu vreau să mă pronunţ”, a spus Nechifor.

Trebuie spus că şi primarii PNL care au participat la Consiliul de Coordonare Judeţean al PD-L Suceava au fost luaţi în vizor, conducerea partidului anunţând că „spectatorii” de duminică riscă excluderea din partid. Soarta lui Gabriel Şerban, primarul din Câmpulung Moldovenesc, şi a alesului din Dorneşti, Gheorghe Luţă, urma să fie decisă aseară, în cadrul şedinţei Biroului Permanent Judeţean al PNL.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primari PSD, spectatori la şedinţa PD-L.
 Vizualizări articol: 759 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Primari PSD, spectatori la şedinţa PD-L5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei