Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 sep 2010 - Anul XV, nr. 230 (4521)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Soluţie

Cărbunele necesar pentru căldura sucevenilor, cumpărat cu „certificate verzi”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lipsa banilor necesari achitării primelor transporturi de cărbune necesar pentru asigurarea căldurii în această iarnă a determinat societatea de termoficare a Sucevei să scoată la vânzare o parte a “certificatelor verzi” care i-au fost alocate.

Certificatele verzi stau la baza unui sistem adoptat la nivel mondial, stabilit prin Protocolul de la Kyoto, care prevede ca fiecare ţară să aibă o limită de poluare. De exemplu, dacă o unitate care produce energie electrică, cum este şi Termica Suceava, emite o cantitate de dioxid de carbon mai mică decât cele prevăzute în nişte standarde internaţionale, pentru diferenţa de cantitate primeşte aceste certificate verzi, care pot fi vândute unor unităţi mai puternic poluatoare sau chiar unor ţări care poluează peste limitele admise prin Protocolul de la Kyoto.

Pentru a avea cu ce plăti cărbunele care a ajuns recent în depozitele Termica, adus tocmai din Africa de Sud, cu vaporul, SC Termica SA a vândut certificate verzi în valoare de 478.000 de euro.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că vânzarea acestor certificate verzi a fost necesară pentru că, acum, Termica se afla în imposibilitatea de a achita prima tranşă de bani pentru combustibil, suma totală care este necesară pentru asigurarea căldurii pentru 5-6 luni de iarnă fiind de aproximativ 500 de miliarde de lei vechi.

“Activitatea de aprovizionare cu cărbune este în plină desfăşurare. Pe lângă efortul pe care îl face Primăria Suceava, care a garantat un împrumut de 100 de miliarde de lei vechi, Termica a vândut certificate verzi în valoare de 478.000 de euro, iar banii încasaţi, aproximativ 20 de miliarde de  lei vechi, vor fi folosiţi tot pentru plata cărbunelui, pentru că o parte din bani trebuie achitaţi acum. Sperăm ca în câteva zile să primim şi de la Guvern cele 35 de miliarde de lei vechi promise, iar până la finele anului, diferenţa până la 100 de miliarde, astfel încât să acoperim măcar o parte din costurile aprovizionării cu combustibil”, a spus primarul Sucevei.

Conform contractelor încheiate de Termica, o parte din costul cărbunelui achiziţionat va fi achitat spre finalul sezonului rece, adică anul viitor, pentru că atunci vor putea fi făcute plăţi din încasările de la populaţie şi din vânzarea energiei electrice produsă în cogenerare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cărbunele necesar pentru căldura sucevenilor, cumpărat cu „certificate verzi”.
 Vizualizări articol: 689 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cărbunele necesar pentru căldura sucevenilor, cumpărat cu „certificate verzi”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei