Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 sep 2010 - Anul XV, nr. 230 (4521)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preventiv

Podurile şi pasajele CFR din municipiul Suceava vor fi monitorizate permanent de o firmă de specialitate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Problemele constatate la structura de rezistenţă a podului de peste râul Suceava, din zona Bazar, din cauza cărora s-au impus restricţii de tonaj pentru autoturismele care îl traversează, au pus pe gânduri municipalitatea suceveană.

De aceea, pe lângă măsurile care vor fi luate acum, pentru remedierea problemelor apărute, conducerea Primăriei Suceava este decisă să contracteze o firmă care să se ocupe în permanenţă de monitorizarea şi întreţinerea podurilor şi pasajelor CFR din municipiu, acestea având un rol foarte important în traficul rutier.

Pentru început, municipalitatea suceveană va aloca 500.000 de lei, din fondul de rezervă, pentru începerea lucrărilor de consolidare a pilonului care a fost afectat de inundaţii.

“Sunt lucrări de anvergură, costisitoare, dar asta este. Probabil este o problemă mai veche, care s-a agravat în timp, iar acum avem această situaţie destul de delicată. Probabil va fi nevoie să deviem albia râului, să-i modificăm cursul, astfel încât să se poată lucra la consolidarea pilonului”, a spus primarul Ion Lungu, care, în şedinţa de astăzi, va supune aprobării Consiliului Local alocarea fondurilor necesare demarării lucrărilor de consolidare.

El a explicat că deşi în perioada inundaţiilor podul a fost ţinut sub supraveghere, aceasta este făcută strict la nivel vizual, municipalitatea neavând specialişti în domeniul rezistenţei construcţiilor de acest gen.

“Având în vedere că am avut probleme şi la podul de la Iţcani, iar acum la podul de la Burdujeni, avem nevoie de o firmă de specialitate care să monitorizeze atât podurile cât şi pasajele CFR de la Burdujeni şi cel de la Iţcani, pentru a preveni din timp eventualele probleme. De aceea vreau să încheiem contract cu o firmă de specialitate, să fie detectate din timp şi remediate problemele de acest gen, care afectează traficul rutier din municipiul Suceava”, a declarat şeful municipalităţii sucevene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Podurile şi pasajele CFR din municipiul Suceava vor fi monitorizate permanent de o firmă de specialitate.
 Vizualizări articol: 1182 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Podurile şi pasajele CFR din municipiul Suceava vor fi monitorizate permanent de o firmă de specialitate5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei