Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 sep 2010 - Anul XV, nr. 227 (4518)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dezbateri directe

Procurorii suceveni aşteaptă sprijin din partea noului Consiliu Superior al Magistraturii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lupta pentru Consiliul Superior al Magistraturii a intrat în linie dreaptă, iar candidaţii îşi prezintă în teritoriu programele pe care intenţionează să le aplice în cazul în care vor fi aleşi în cea mai importantă structură din Justiţie. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava au avut joi o primă întâlnire de acest gen. Timp de aproape cinci ore, magistraţii acestei instituţii au discutat cu Elena Hach, unul dintre cei şapte candidaţi pentru singurul loc disponibil procurorilor Parchetelor de pe lângă Curţile de Apel din ţară. La dezbaterea de joi au participat aproape toţi procurorii Parchetului Curţii de Apel Suceava, marele absent fiind Vasile Mandici, şeful acestei structuri şi unul dintre contracandidaţii Elenei Hach la alegerile programate pentru începutul lunii noiembrie.

Una dintre problemele ridicate de procurori a fost nemulţumirea vizavi de lipsa de reacţie a Consiliului Superior al Magistraturii de fiecare dată când s-a pus în discuţie statutul meseriei, eficientizarea activităţii, precum şi obligaţiile şi atribuţiile magistraţilor.

„Programul meu cuprinde trei puncte mari, iar mesajul meu a fost extrem de clar: să încercăm să votăm oamenii care fac ceea ce spun. Unul dintre puncte se referă la statutul procurorului şi ridicarea lui la un nivel european, prin independenţa consacrată constituţional, modalităţi suple de promovare în cadrul sistemului şi numiri în funcţii de conducere cu votul de încredere al colegilor, dar şi evaluarea corectă a performanţelor profesionale. Un alt punct al programului cuprinde strategia de reformă a Justiţiei, prin dezbaterea activă a proiectelor de acte normative ce urmăresc reforma în sistem, redimensionarea schemelor de personal şi regândirea noţiunii de volum optim de activitate a procurorilor. A treia linie pe care merg este ca CSM să devină un garant al independenţei Justiţiei, prin independenţa inspecţiei judiciare”, a declarat procurorul Elena Hach.

Candidatura acesteia este susţinută de Asociaţia Magistraţilor din România, iar Elena Hach a făcut parte din delegaţia care a discutat proiectul legii de salarizare cu reprezentanţii CSM şi ai Ministerului Muncii.

Elena Hach are 38 de ani şi lucrează în magistratură de 15 ani, iar cu excepţia unei perioade de doi ani, când a activat în CSM, la Direcţia Legislaţie, Documentare şi Contencios, şi-a desfăşurat activitatea în Braşov. În acest moment este procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Braşov şi până la derularea alegerilor şi-a propus să discute direct cu toţi colegii procurori din ţară, Parchetul Curţii de Apel Suceava fiind al doilea unde a poposit, după cel din Timişoara.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Procurorii suceveni aşteaptă sprijin din partea noului Consiliu Superior al Magistraturii.
 Vizualizări articol: 915 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Procurorii suceveni aşteaptă sprijin din partea noului Consiliu Superior al Magistraturii3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vax trimis de
(27 sep 2010, 18:37:58
Ce vrea si mucoasa asta,ce sa caute ea in CSM,ea nici macar nu ajunge la unghia de la degetul mic a domnului procuror Mandici.
Mai are multa mamaliga de mancat pana sa aiba tupeul nesimtit de ai face concurenta domnului Vasile Mandici.
MULT SUCCES DOMNULE MANDICI SI DUMNEZEU SA VA AJUTE SA AJUNGETI ACOLO UNDE DORITI,ADICA IN CSM!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei