Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 sep 2010 - Anul XV, nr. 227 (4518)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Acţiune ARR

Controale în trafic, printre maşinile care transportă substanţe periculoase

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectorii Autorităţii Rutiere Române (ARR), agenţia Suceava, au controlat, în prima decadă a lunii septembrie, maşinile care transportau mărfuri şi substanţe periculoase, vehicule care pot produce adevărate catastrofe dacă nu sunt respectate regulile stricte prevăzute pentru efectuarea acestor transporturi.

Acţionând în cadrul controalelor obişnuite, în perioada 1-10 septembrie, inspectorii ARR au avut ca temă şi verificarea transporturilor de acest gen, fiind trase pe dreapta 12 maşini, majoritatea de mare tonaj, care transportau carburant, gaz lichefiat sau petrol în curse naţionale sau internaţionale. În zece cazuri, concluzia a fost că transporturile sunt în regulă, în timp ce în două inspectorii ARR au aplicat sancţiuni contravenţionale.

Într-o situaţie s-a constatat că şoferul care conducea o cisternă cu combustibil nu respectase timpii de odihnă. Angajat al unei societăţi din Sălaj, acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 1.500 de lei.

O sancţiune mult mai mare a fost aplicată unei maşini aparţinând companiei Rompetrol Logistic. Inspectorii ARR au constatat că pentru cisterna societăţii, ce descărcase combustibil, nu exista obligatoriul buletin de analiză care să ateste că fusese curăţată de rezidurile rămase în interior. În baza HG 1175/2007, privind normele de efectuare a transporturilor rutiere de mărfuri periculoase în România, societatea a fost amendată cu 4.000 de lei.

„Acţiunea s-a desfăşurat pe principalele artere din judeţ, DN 2 şi DN 17, după cum se poate observa nu au fost constatate nereguli foarte grave, însă această componentă a transporturilor de mărfuri periculoase trebuie tratată foarte serios, un accident cu un astfel de vehicul putând însemna o catastrofă”, a declarat şefului agenţiei locale a ARR, Viorel Hrebenciuc.

El a arătat că acţiunea de control a fost dispusă de Euro Controle Route ECR, organism al autorităţilor de control rutier din Uniunea Europeană, rezultatele acţiunii, adunate de Autoritatea Rutieră Română din judeţele ţării, urmând a ajunge la analiza secretariatului general al Euro Controle Route ECR, cu sediul la Bruxelles.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Controale în trafic, printre maşinile care transportă substanţe periculoase.
 Vizualizări articol: 990 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Controale în trafic, printre maşinile care transportă substanţe periculoase5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Europa trimis de
(27 sep 2010, 12:50:16
Atita timp cit transporti aceiasi substanta nu iti trebuie buletin de analiza (curatirea cisternei) ,numai in cazul in care mergi si incarci alta substanta iti trebuie certificat de curatire (sa nu faca reactii si sa explodeze...etc,si certificatul ti l cere firma unde mergi si incarci).Cind cisterna e goala si nu e curatita e obligatoriu sa ai semnele puse (ala portocaliu fata si spate si eticheta cu nr de substanta sau categoria din care face parte substanta (se pune in spate ).M a intreb daca romania nu face parte din tratatul uniunii europene privind transportu substante periculoase ???asta in caz ca trebuie sa trec prin tara si ma amendeaza nebunii.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei