Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 sep 2010 - Anul XV, nr. 226 (4517)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Sprijin pentru populaţie

Produse alimentare, ajutoare de la UE pentru 6400 de suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 6000 de locuitori ai municipiului Suceava beneficiază anul acesta de ajutoarele trimise de Uniunea Europeană, sub formă de alimente, care sunt distribuite de Primăria Suceava persoanelor defavorizate.

În total, municipiului Suceava i-au revenit aproape 180 de tone de alimente, care vor ajunge la 6400 de beneficiari. Pentru fiecare dintre persoanele defavorizate se dau câte 14 kg de făină de grâu, şapte kg de mălai, 3,6 kg paste făinoase, 1,3 kg de biscuiţi, un kg de zahăr şi 1,5 kg de lapte praf, acestea fiind distribuite la sediul din Burdujeni al Primăriei Suceava.

Deşi până acum, doar o parte din cantităţile alocate Sucevei au ajuns la destinaţie, alte 45 de tone de făină albă, cinci tone de mălai, 2,7 kilograme de biscuiţi şi 9,8 tone de lapte praf fiind încă aşteptate, aproape 3000 de suceveni au ridicat deja mare parte din produsele care le sunt destinate.

Zilnic, la sediul de primărie din Burdujeni vin câte 280 – 300 de persoane, cărora li se distribuie cantităţile cuvenite de făină, zahăr, mălai, paste făinoase şi biscuiţi, urmând ca pentru lapte praf să revină altă dată.

Şefa Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Suceava, Narcisa Marchitan, a precizat că persoanele îndreptăţite să beneficieze de aceste ajutoare de la UE sunt cele cu handicap grav, pensionari cu pensii mai mici de 400 de lei, şomeri şi beneficiari de venit minim garantat.

Anul trecut, tot pentru aceste categorii sociale s-au dat câte 15 kg de făină şi patru kg de zahăr, dar după ce numai o parte dintre cei trecuţi pe liste s-au prezentat să le ia, doritorii au mai primit încă şapte kg de făină şi două kg de zahăr.

Produsele alimentare provin din stocurile comunitare de intervenţie destinate persoanelor defavorizate, finanţarea asigurându-se din Fondul European de Garantare Agricolă(FEGA), în cadrul schemelor de reglare a pieţei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Produse alimentare, ajutoare de la UE pentru 6400 de suceveni.
 Vizualizări articol: 1387 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Produse alimentare, ajutoare de la UE pentru 6400 de suceveni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei