Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 sep 2010 - Anul XV, nr. 226 (4517)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană despre decizia preşedintelui Băsescu: Este o jignire inutilă şi care nu îşi are rostul

Duminică, 26 Septembrie 2010 (19:12:29)

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, apreciază că renunţarea de către preşedintele Traian Băsescu la serviciile lucrătorilor din Ministerul Administraţiei şi Internelor reprezintă o "jignire inutilă" care nu îşi avea rostul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Fostul lider al PSD Mircea Geoană a declarat, duminică, la Dăbuleni, judeţul Dolj, că actualii guvernanţi ar trebui să arate mai multă "compasiune şi solidaritate" cu lucrătorii Ministerului Administraţiei şi Internelor, care au protestat faţă de "amputarea" salariilor.

Şeful Senatului cataloghează gestul preşedintelui Traian Băsescu de a renunţa la serviciile lucrătorilor din MAI drept o "jignire".

"Trebuie să te pui şi în situaţia unui subofiţer sau unui tânăr ofiţer care are salariul amputat, care este disperat şi care nu mai are cu ce să-şi plătească ratele la casă sau cu ce să-şi trimită copiii la şcoală. Eu cred că trebuie mult mai multă compasiune şi solidaritate reală, nu doar mimată, din partea conducerii statului. Cred că este o jignire inutilă şi care nu îşi are rostul. Până la urmă putem comenta de ce poliţiştii fac grevă", a declarat Mircea Geoană.

El apreciază că soluţia de rezolvare a problemelor lucrătorilor din MAI o reprezintă revenirea la salariile de dinainte de adoptarea măsurilor de austeritate, adoptate de Cabinetul Boc.

"Cred că este o formă de oprobiu la adresa a două forţe extrem de importante în sistemul de ordine publică naţională, Poliţia şi Jandarmeria, şi nu refularea domnului preşedinte după marşul de la Cotroceni este soluţia. Cred că aceşti oameni trebuie încurajaţi, trebuie să încercăm să revenim la salariile de înainte de aceste măsuri de austeritate, valabil şi pentru dascăli şi pentru cadrele medicale şi alte categorii de funcţionari", a mai spus Mircea Geoană.

Preşedintele Traian Băsescu a dat dispoziţie ca efectivele Ministerului Administraţiei şi Internelor să nu mai participe la asigurarea protecţiei sale, începând de vineri, ora 17.00, decizia fiind luată în contextul participării unor angajaţi ai ministerului la marşul de protest spre Palatul Cotroceni, considerat ilegal de către şeful statului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană despre decizia preşedintelui Băsescu: Este o jignire inutilă şi care nu îşi are rostul.
 Vizualizări articol: 791 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană despre decizia preşedintelui Băsescu: Este o jignire inutilă şi care nu îşi are rostul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei