Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 sep 2010 - Anul XV, nr. 221 (4512)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De izbelişte

Drumul naţional Vatra Dornei - Broşteni, crater lângă crater

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aliniate şi tăiate regulamentar pentru a fi asfaltate, gropile de pe drumul naţional 17B, care face legătura între Vatra Dornei şi Broşteni, au devenit un adevărat coşmar pentru şoferi. Peticirea gropilor de pe această rută s-a transformat, paradoxal, într-un chin şi mai mare pentru cei care o tranzitează. Demarate în primăvară, lucrările de reparaţii la DN 17B au fost întrerupte la sfârşitul lunii iulie. Aşa se face că locul gropilor neuniforme a fost luat de gropi cu forme geometrice, ceea ce pentru şoferi înseamnă cam acelaşi lucru.

Liliana Dranca, şefa Secţiei Drumuri Naţionale Câmpulung Moldovenesc, în a cărei administrare se află acest sector, a explicat şi de ce s-au sistat lucrările de reparaţii.

„Nu am mai primit mixtură asfaltică şi din acest motiv nu am mai avut cu ce finaliza lucrările. Avem promisiunea că săptămâna aceasta va ajunge din nou materialul necesar, iar dacă vremea va ţine cu noi şi nu vor apărea alte surprize sperăm ca până cel târziu la sfârşitul lunii octombrie să încheiem toate operaţiunile”, a declarat Liliana Dranca.   

În acest moment, drumarii din Câmpulung Moldovenesc mai au de peticit 25-30 de km, pe diferite sectoare între Vatra Dornei şi Broşteni.

„În prima fază am reparat urgenţele majore, acolo unde existau degradări mai serioase. În etapa următoare vom plomba tot ceea ce am pregătit acum câteva luni şi nu am reuşit să finalizăm din cauza lipsei mixturii asfaltice”, a mai spus Liliana Dranca.

Lucrările pregătitoare au făcut ca în unele zone ale acestei artere rutiere gropile să fie efectiv una lângă alta. Este şi cazul sectorului care străbate comuna Crucea şi pe unde şoferii înjură abitir de fiecare dată când maşina este zguduită de intrarea în gropile care se succed aproape fără întrerupere.

DN 17B a fost mai mereu o Cenuşăreasă din punct de vedere al investiţiilor, iar viitorul nu pare să rezerve ceva mai bun. Şefa Secţiei de Drumuri Naţionale Câmpulung Moldovenesc a dezvăluit că există un studiu de fezabilitate pentru reabilitarea acestei rute, dar că proiectul este blocat din cauza lipsei finanţării, prioritate având drumurile cu un trafic mai mare. Administratorii DN 17B nu au fost prea darnici nici când s-a pus problema unor reparaţii mai substanţiale, iar ultimele lucrări de anvergură se pierd în negura vremurilor, fără ca nimeni să-şi poată aduce aminte cu exactitate anul când acestea au vizat şoseaua dintre Vatra Dornei şi Broşteni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drumul naţional Vatra Dornei - Broşteni, crater lângă crater.
 Vizualizări articol: 1867 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Drumul naţional Vatra Dornei - Broşteni, crater lângă crater0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   .... trimis de
(20 sep 2010, 18:48:53
Drumul national 17 B , V. Dornei - Brosteni-P. Neamt are un trafic destul de intens si mai ales in conditiile in care drumul judetean Ostra- Holda-Brosteni este prabusit in multe locuri pe o banda de mers, este plin de cratere , cu aluviuni scoase in drum, greu practicabil, legatura Brosteniului cu judetul in curind se va face tot prin V. Dornei-Cimpulung-Frasin- G-Humorului-Suceava, asa ca avem nevoie de un drum bun pe aceste rute, dar in tara asta in momentul de fata se inchid firme, se dau oameni afara, nu sunt bani, nu sunt materiale,....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei