Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 sep 2010 - Anul XV, nr. 220 (4511)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Nemulţumire

PSD se revoltă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Rectificarea bugetară negativă de ieri, de la Consiliul Judeţean Suceava, s-a votat în absenţa consilierilor PSD, care au părăsit sala în semn de protest că modul de organizare a şedinţei CJ nu le-a lăsat timp nici măcar să citească proiectele de hotărâre, cu atât mai puţin să le studieze. Social democraţii au venit la întrunirea deliberativului împreună cu liderul lor judeţean, deputatul Cătălin Nechifor, şi au propus, încă de la aprobarea ordinii de zi, amânarea până la săptămâna viitoare a aprobării sumelor care se retrag din conturile primăriilor. Liderul consilierilor judeţeni PSD, Gheorghe Iacob, i-a cerut preşedintelui CJ, Gheorghe Flutur, să amâne acest punct de pe ordinea de zi pentru a lăsa timp consilierilor să discute cu primarii, indiferent de apartenenţa lor politică, şi apoi să aprobe câţi bani se iau de la fiecare unitate administrativă în parte. Flutur şi vicepreşedinţii săi, Daniel Cadariu şi Vasile Ilie, au spus că vineri este ultima zi în care legislaţia permite rectificarea bugetară, astfel că aprobarea nu poate suferi amânare.

În aceste condiţii, consilierii judeţeni PSD au stat în sală la primele două puncte de pe ordinea de zi, de aprobare a sumelor care au fost primite din donaţii şi sponsorizări pentru sinistraţi, apoi au anunţat că părăsesc sala, ieşind împreună cu preşedintele lor, Cătălin Nechifor. 

„Dacă punctele noastre de vedere, ale celor 14 consilieri, nu contează, suntem în plus. Când e vorba de o ordonanţă, toţi trebuie să ne înscriem în prevederile ordonanţei, când e vorba de legea 215 a administraţiei publice, care spune că trebuia să ni se dea materialele cu minimum trei zile înainte, atunci nu mai contează. La luat banii aplicăm principiul proporţionalităţii, când e vorba de dat bani primăriile PNL şi PSD primesc cinci la sută şi ceilalţi 95 la sută. Mi se pare ridicol şi nu putem să fim de acord cu treaba asta. Ne dă mapa de şedinţă la 8.30 şi la 9.00 se iau decizii?! Suntem ridicători de mână?! Mi se pare bătaie de joc să invocăm o ordonanţă şi să încălcăm o lege”, a spus Iacob.

La rândul său, preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, Cătălin Nechifor, a declarat că i se pare „foarte ciudată” inflexibilitatea lui Flutur.

 

Flutur: „Egalitarismul dăunează grav sănătăţii”

De cealaltă parte, preşedintele CJ, Gheorghe Flutur, a declarat că şedinţa extraordinară de ieri a avut două motive, pe de o parte rectificarea în plus a bugetului cu 140 de miliarde de lei vechi, atrase la Suceava, şi pe de altă parte rectificarea în minus cu 77 de miliarde de lei vechi. El a spus că retragerea sumelor de la primării s-a făcut pe principiul proporţionalităţii, că s-a luat mai mult de la cei care au primit mai mult, dar 17 la sută de la fiecare.

„Egalitarismul dăunează grav sănătăţii. Când am dat bani pentru echilibrare n-am dat egal şi e normal. Dacă vezi că un primar e mai harnic şi are proiecte de dezvoltare, îi dai mai mult. Este uşor să stai la şedinţă la primele două puncte, când e vorba de împărţit, şi când e vorba de muncit asta e viaţa”, a declarat preşedintele CJ.

Gheorghe Flutur a catalogat atitudinea consilierilor PSD drept „un joc politic şi politicianist”, apreciind că „PSD a devenit un partid care vine cu tata la ore”, aluzie transparentă la prezenţa lui Nechifor la şedinţa de consiliu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD se revoltă.
 Vizualizări articol: 1398 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD se revoltă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tipic pdl-ist trimis de
(18 sep 2010, 18:36:22
:)
1.1  RE: Tipic pdl-ist trimis de
(20 sep 2010, 19:25:57
:((,:d,=)):-px_x:-$=d>:-h:)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei