Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 sep 2010 - Anul XV, nr. 220 (4511)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Veşti bune

Mopan nu scumpeşte pâinea în Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pâinea produsă de Mopan nu se va scumpi în următoarele patru luni. Anunţul a fost făcut ieri de Adrian Porumboiu, preşedintele grupului de firme din care face parte şi Mopan Suceava, care a menţionat că stocurile de grâu sunt asigurate până la producţia de anul viitor.

„Contrar previziunilor sumbre, pâinea produsă de Mopan nu se va scumpi. Dacă nu intervin creşteri la preţul utilităţilor, nu vom avea motiv să scumpim pâinea nici după aceste patru luni în care sigur nu vor fi operate modificări”, a explicat Adrian Porumboiu într-o conferinţă de presă susţinută la sediul SC Mopan SA Suceava.

Acesta a precizat că societatea are o rezervă de 50.000 de tone de grâu, suficientă pentru a acoperi necesarul până în vara anului viitor.

Adrian Porumboiu a menţionat că Mopan intenţionează să diversifice producţia produselor de panificaţie, pentru a se alinia astfel cu ţările cu tradiţie în domeniu şi pentru a veni în sprijinul clienţilor. În acest moment, Mopan Suceava deţine 42-46% din piaţa locală, dar potrivit declaraţiilor depuse la Fisc şi implicit a impozitelor plătite, valoarea reală de piaţă este undeva în jurul a 90%.

„Evaziunea fiscală este şi mai înfloritoare decât înainte de creşterea cotei de TVA. Nu e problema noastră să ne transformăm în inspectori sau comisari, dar toată lumea trebuie să plătească taxele către bugetul de stat”, a opinat Porumboiu. El a amintit şi de scandalul în care o casieră a Mopan a fost acuzată de evaziune fiscală pentru suma de 300 de lei pentru că nu bătuse în casă vânzările dintr-o zi aglomerată.

„Vrem să fim trataţi cu respect, atâta vreme cât plătim la Fisc sume importante de bani”, a concluzionat Adrian Porumboiu. Potrivit acestuia, Mopan Suceava virează lunar la bugetul local 15-20 de miliarde de lei vechi, sume care sunt plătite constant şi cu regularitate.

 

Sediul social al Mopan va reveni la Suceava

Adrian Porumboiu a anunţat că în scurt timp sediul social al SC Mopan SA va reveni la Suceava, după ce în urmă cu câţiva ani omul de afaceri l-a mutat la Vaslui din cauza unor divergenţe cu reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Suceava.

„După ce am discutat cu factorii de decizie de la nivel local, am decis să readuc sediul social al firmei la Suceava. Oricum, taxele care trebuiau plătite la bugetul local se plătesc şi acum tot la Suceava. Din banii pe care Mopan i-a plătit către buget s-au încasat comisioane frumoase şi cred că puteam fi trataţi altfel în relaţia cu Fiscul, mai ales că ne plătim cu regularitate obligaţiile. Dar, din păcate, în România s-a legiferat să loveşti în cel care plăteşte şi este corect”, a mai spus Adrian Porumboiu referitor la relaţiile din trecut dintre Mopan şi DGFP Suceava.

Tot ieri, Adrian Porumboiu l-a prezentat şi pe noul director al SC Mopan SA Suceava. Este vorba de Viorel Costin, care îl înlocuieşte pe Niculai Isac, fost director al societăţii timp de opt ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mopan nu scumpeşte pâinea în Suceava.
 Vizualizări articol: 1517 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Mopan nu scumpeşte pâinea în Suceava3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei