Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 sep 2010 - Anul XV, nr. 220 (4511)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Spirit de afacerişti

Manuale second-hand, scoase la vânzare de elevi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Începutul de an şcolar a fost un prilej bun pentru absolvenţii acestei promoţii de liceu să „scape” de manualele nefolositoare de acum şi să ia şi bani pe acestea.

Ideea de a organiza un târg al manualelor second-hand la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Suceava a fost binevenită printre absolvenţii de liceu şi printre elevii de clasele a XI-a şi a XII-a. Pe de o parte, absolvenţii de liceu şi-au recuperat o parte din banii investiţi cu ani în urmă pe manualele şcolare, întrucât începând cu clasa a XI-a acestea nu mai sunt gratuite, iar pe de altă parte, elevii din ultimii doi ani de liceu au posibilitatea să-şi achiziţioneze cărţile necesare la preţuri mult mai mici decât în librării.

Zeci de elevi s-au adunat joi în aula Colegiului Naţional „Petru Rareş”, unde, între orele 12:00 şi 14:00, s-au amenajat adevărate standuri pentru vânzătorii de manuale la mâna a doua.

Preţurile cărţilor au variat, în funcţie de vechimea acestora şi de gradul de uzură, însă absolvenţii au spus că au fost mult mai mici decât preţul manualelor din librării.

„Am vândut manuale din clasa a XI-a şi a XII-a. Nu mai am nevoie de ele şi le-am dat colegilor mai mici. Eu mi-am recuperat o parte din bani, iar ei le-au cumpărat mai ieftin decât le-ar fi luat din librărie. Am făcut aproximativ 70 de lei din vânzarea manualelor şi sunt mulţumită”, a declarat Ewa Feher, absolventă a Colegiului Naţional „Petru Rareş”, promoţia 2010.

Şi Robert Sandu, absolvent de liceu al aceleiaşi promoţii, a fost cu manualele la târg şi este mulţumit de încasările pe care le-a avut în două ore.

Elevii din ultimii doi ani de liceu sunt mulţumiţi de economiile făcute prin achiziţionarea manualelor la mâna a doua. „Pentru un manual nou, dar din anii anteriori, am plătit 13-14 lei, în funcţie de disciplină, iar pe un manual mai uzat am dat 10 lei. Oricum este mai ieftin, la jumătate de preţ, faţă de librării”, a declarat una dintre elevele participante la târgul de manuale.

Dacă au optat pentru achiziţionarea unui manual foto-copiat, elevii au avut de scos din buzunar şi mai puţini bani, pentru un astfel de exemplar plătind doar câte cinci lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Manuale second-hand, scoase la vânzare de elevi.
 Vizualizări articol: 790 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Manuale second-hand, scoase la vânzare de elevi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei