Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 sep 2010 - Anul XV, nr. 220 (4511)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Caz social

De pe patul de spital din Spania, o mamă a cerut sprijinul statului pentru cei doi copii rămaşi acasă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi fraţi, în vârstă de 5 ani, respectiv 14 ani, au ajuns în sistemul de protecţie a copilului, după ce mama minorilor, internată într-un spital din Spania, a cerut o măsură de protecţie pentru cei doi minori rămaşi în ţară. Copiii au fost lăsaţi, iniţial, în grija tatălui, după ce mama lor a plecat să-şi caute un loc de muncă în Spania. O perioadă, copiii au fost în siguranţă în grija tatălui. Vorbeau mereu la telefon cu mama lor, care îşi găsise un loc de muncă. Din păcate, copiii au rămas singuri, după ce tatăl lor, fără să-şi anunţe soţia, a plecat în Grecia.

Plecarea bărbatului în străinătate a coincis şi cu un accident de muncă al mamei. „Mama copiilor se află internată în spital, după ce a suferit un accident de muncă în Spania. Ea a solicitat sprijinul instituţiei noastre, în vederea instituirii unei măsuri de protecţie, până ce situaţia îi va permite reintegrarea copiilor în familie”, ne-a declarat directorul general adjunct al Protecţiei Copilului Suceava, Mona Săndulescu. 

Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava a preluat, la sfârşitul lunii august, din casa bunicilor materni, un băieţel în vârstă de 2 ani care s-a născut în Catania – Italia, dar a fost abandonat de cei care i-au dat viaţă.

Pentru că bunica micuţului este foarte bolnavă şi nu poate să aibă grijă de micuţ, a apelat la serviciul de asistenţă socială din cadrul Primăriei Fălticeni, care a solicitat spijinul Protecţiei Copilului Suceava, pentru luarea unei măsuri de protecţie socială. Băieţelul a fost dat în plasament la un asistent maternal profesionist.

 

Opt copii luaţi de stat

În lunile iulie şi august, s-a instituit măsură de plasament în regim de urgenţă pentru opt copii. În alte zeci de cazuri, reprezentanţii Protecţiei Copilului Suceava au fost chemaţi la familii cu copii care fac faţă cu greu sărăciei. În aceste cazuri sociale, asistenţii sociali iau legătura cu primăriile de care aparţin familiile nevoiaşe, cu vecinii acestora, cu diferiţi sponsori, pentru ca, împreună, să îi ajute să depăşească mai uşor perioada de criză.

„Aceste familii au nevoie de ajutor material, de hrană, de haine pentru copilaşi, de rechizite, de lemne pentru iarnă. Cu sprijinul autorităţilor locale, am reuşit să convingem mai mulţi părinţi să nu renunţe la copilaşi, să nu-i dea la stat. Din păcate, sunt multe situaţii în care unul sau ambii părinţi sunt plecaţi în străinătate, iar copiii rămân în grija bunicilor sau a unor persoane care nu reuşesc să aibă grijă de minori”, a mai completat Mona Săndulescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De pe patul de spital din Spania, o mamă a cerut sprijinul statului pentru cei doi copii rămaşi acasă.
 Vizualizări articol: 732 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
De pe patul de spital din Spania, o mamă a cerut sprijinul statului pentru cei doi copii rămaşi acasă4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei