Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 aug 2010 - Anul XV, nr. 204 (4495)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Începând de mâine

Expoziţie din materiale reciclabile, la Muzeul de Ştiinţe Naturale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Muzeul de Ştiinţe Naturale poate fi vizitată, începând de mâine, 1 septembrie, expoziţia neconvenţională „Ecoart, fii mândru, reciclează!”, realizată de artistul Dennis Spaine din Sierra Leone, vestul Africii. Artistul povesteşte că i-a plăcut întotdeauna să picteze, „ceea ce e mai frumos şi pur din tot ce ne înconjoară, natura!”.

Dennis Spaine s-a stabilit în România din 2005. „De atunci, m-am stabilit aici. Am o familie aici şi m-am integrat uşor în România. A fost o perioadă când am lucrat la bar şi am observat că zilnic zeci de capace metalice sunt aruncate. M-am gândit că nimeni nu le foloseşte, nimeni nu le reciclează, ele fiind considerate deşeuri metalice. M-a atras coloritul lor, şi, de aceea, m-am decis să le colectez pentru a le recicla, a face artă”, a explicat autorul tablourilor.

Pe Dennis Spaine l-au inspirat forma şi culorile capacelor. Timp de doi ani a colectat capace, apoi, în alte şase luni, a schiţat tablourile şi a îmbinat capacele în aşa fel încât să creeze o imagine cât mai reală din mediul înconjurător. 

„Pentru a defini mesajul şi pentru a-l transpune în realitate am folosit vopseaua. Tablourile mele transpun imagini din natură, reprezentând plante şi animale în mediul lor, fiecare transmiţând mesaje eco: <Un fluture care se bucură de un aer curat, nepoluat!”>, <Păsări pe lac care se bucură de apa curată, nepoluată!>, <Un elefant în mediul lui sănătos>”, a completat Dennis Spaine.

 „Ecoart – Fii mândru, reciclează!” este un proiect de încurajare a reciclării deşeurilor mediului înconjurător şi de reliefare a valenţelor pozitive ale acestuia, prin imagini. Mesajul expoziţiei este acela de a iubi natura, frumuseţile ei, de a o preţui şi recicla tot ce se poate pentru a veni în ajutorul ei. Colecţia artistului Dennis Spaine are 15 tablouri de diferite dimensiuni.

 

Muzeu ECO, în viitor

„Obiectivele mele de viitor sunt să organizez expoziţii naţionale şi internaţionale, la care să participe şi alţi artişti care fac artă din deşeuri.

Aştept deschiderea unui muzeu ECO, unde toţi cei interesaţi şi doritorii să ni se alăture, pentru a lupta împotriva distrugerii naturii, iar artiştii să-şi expună ideile şi arta creată. Urmărim să încurajăm studenţii, tinerii şi cetăţenii acestei ţări să păstreze o natură cât mai curată! Numai împreună vom reuşi”, a declarat artistul din Sierra Leone.

Fondurile colectate de artist din sponsorizări şi din vânzarea tablourilor vor fi folosite de către Fundaţia Panafrican Players, din Free Town  - Sierra Leone, pentru a sprijini copiii care, din lipsa banilor, nu pot urma o şcoală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziţie din materiale reciclabile, la Muzeul de Ştiinţe Naturale.
 Vizualizări articol: 1429 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Expoziţie din materiale reciclabile, la Muzeul de Ştiinţe Naturale5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei