Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 aug 2010 - Anul XV, nr. 200 (4491)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Trei zile de sărbătoare

Târgul Olarilor şi al Meşterilor Populari „Ochiul de Păun”, ediţia a XVIII-a, Rădăuţi, 2010

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Târgul Olarilor şi al Meşterilor Populari „Ochiul de Păun”, ediţia a XVIII-a, se va desfăşura la Rădăuţi, în perioada 27-29 august, şi în afara expoziţiei de obiecte artizanale şi cu specific meşteşugăresc va cuprinde şi o serie de activităţi culturale şi artistice. Invitaţii la târg provin din Horezu (Vâlcea), Baia-Mare (Maramureş), Oboga (Olt), Dorohoi ( Botoşani), Codlea (Braşov), Corund, Miercurea-Ciuc (Harghita), Rădăuţi, Marginea (Suceava), Paşcani (Iaşi), Timişoara (Timiş), Deva (Hunedoara), Dej (Cluj), Braniştea (Galaţi), Curteni, Găneşti (Mureş), Arad şi Republica Moldova.

Primarul municipiului, Aurel Olărean, a declarat că „este o bucurie şi o onoare că Rădăuţiul găzduieşte un târg de rangul întâi, cum este considerat <Ochiul de păun> în România, alături de târgurile de la Horezu, Iaşi şi Sibiu. Am intercalat printre olari alţi creatori din zonă şi meşteri populari, pentru a acorda importanţă şi celorlalte ramuri ale breslelor. Anul acesta vor participa la târg şi artişti care se ocupă de încondeierea ouălor, sculptură în lemn, ţesătură, pictură pe icoane”.

Programul manifestărilor va debuta mâine cu primirea delegaţiilor, deschiderea oficială a Târgului Olarilor şi Meşterilor Populari „Ochiul de Păun”, precum şi jurizarea târgului. Tot mâine, la Sala Albă a Muzeului „Samuil şi Eugenia Ioneţ” din Rădăuţi, va fi organizată o expoziţie de numismatică. În centrul municipiului va avea loc un spectacol folcloric organizat de Primăria Rădăuţi, în colaborare cu Centrul Cultural Bucovina, din Suceava.

Sâmbătă, de la ora 17.00, Galeria de artă din Rădăuţi va găzdui o expoziţia de pictură „Frânturi din suflet” semnată Ioana Palamar şi Ioana Ducra. În contextul acestui eveniment, la Galeria de artă se va desfăşura şi lansarea a două cărţi, „Iureş – Monografia poetică a satului” a autorului Emil Ianuş şi „România – o ţară sub ocupaţie” a profesorului Ion Prelipcean.

Şeful Serviciului de Taxe şi Impozite din cadrul Primăriei Rădăuţi, Silviu Ursescu, a declarat că bugetul acestui eveniment este realizat exclusiv din fonduri proprii, din sponsorizări, iar cheltuielile nu vor depăşi 30 de mii de lei.

Pentru prima dată în acest an, „Târgul Olarilor” este organizat separat de Festivalul Internaţional de Folclor „Arcanul”, deoarece s-a dorit o individualizare a celor două evenimente.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Târgul Olarilor şi al Meşterilor Populari „Ochiul de Păun”, ediţia a XVIII-a, Rădăuţi, 2010.
 Vizualizări articol: 968 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Târgul Olarilor şi al Meşterilor Populari „Ochiul de Păun”, ediţia a XVIII-a, Rădăuţi, 20105.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ochiul de Păun trimis de
(26 aug 2010, 13:42:46
...nu vad de ce locuitorii Radautiului sa sufere anual pentru aceste manifestari.Trafic deviat, aglomeratie, mirosuri ciudate, inghesuiala etc. Cum putem dezradacina acest obicei al primariei ca la fiecare fasaiala sa inchida artera principala de circulatie mai ales in luna August cind traficul este infernal. Intrucit locuitorii comnelor din jurul Radautiului sunt in special incintati de aceste manifestari (am putea sa le transferam la ei ) sau cel mai bine ar fi ca acestea sa se desfasoare pe stadion sau in alt loc astfel incat centrul orasului sa arate curat, elegant si frumos
1.1  RE: Ochiul de Păun trimis de
(26 aug 2010, 21:58:37
al dreaq mai este de curat si elegant in restul timpului, cu scarile alea pe jumate daramate de la banca si cu gropile de nisip alaturate. nu sunt eu adepta manifestatiilor de genul dar totusi observ ca ai tendinta de a te izola de restul lumii si de a trai intr-o realitate paralela. si cu circulatia infernala nu au decat sa circule si pe jos nesimtitii ca parca au iesit din burta de la masa direct cu masina, sunt in stare sa se urce si in magazine cu masina de lene sa mearga pe jos. nu vorbesc de cei care fac naveta la serviciu, ma refer la nesimtitii care merg cu masina si la cosul de gunoi.
2.   Hkdhwqoq trimis de
(26 aug 2010, 23:36:21
ce sa zic u destept sau desteapta mai iesti u
nu cumva invidia te face sa comentezi aiurea?tare mi se pare mie ca nu ai cu ce umbla si crapi de invidie cand trece unul cu cotu pe geam
hai ca mor de ras
2.1  RE: Hkdhwqoq trimis de
(26 aug 2010, 23:59:22
tare mi se pare mie ca tu faci parte din categoria mai sus amintita. aia de nesimtiti cu cotu” pe geam, cu burdihanu” pe volan si cu manelele in boxe. cand vad asta chair crap de „invidie” ( a se intelege scarba).

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei