Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 aug 2010 - Anul XV, nr. 200 (4491)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

"Solidaritatea Sanitară" respinge învinuirea doar a asistentei Cîrstea pentru greşelile sistemului

Joi, 26 August 2010 (15:22:20)

Federaţia "Solidaritatea Sanitară" consideră că procurorii sprijină atitudinea "inconştientă" a oamenilor politici, reţinând doar vina asistentei şi a spitalului în cazul incendiului de la Maternitatea Giuleşti, în urma căruia au murit cinci nou-născuţi.

"Constatăm cu tristeţe că procuratura sprijină atitudinea inconştientă a oamenilor politici, reţinând doar vina asistentei şi a spitalului, altfel spus, salariatul cu cel mai mic rang şi unitatea, aceasta din urmă riscând să fie desfiinţată, în cele din urmă ajungând să sufere tot pacienţii", se arată într-un comunicat de joi al Federaţiei.

În opinia sindicaliştilor, această situaţie constituie un semnal îngrijorător pentru toate cadrele medicale rămase în ţară, care riscă să fie condamnate pentru gesturile care ar fi trebuit să fie făcute de colegii plecaţi acum la muncă în străinătate.

"Pentru greşelile sistemului, de care sunt responsabili cei care îl conduc de atâţia ani, nu pot fi făcuţi vinovaţi salariaţii care, uneori din patriotism, îşi asumă rămânerea în ţară încercând să suplinească absenţa celor plecaţi. Considerăm că ancheta nu este doar de competenţa procuraturii, ci şi a celor care stabilesc regulile desfăşurării activităţii", se arată în comunicat.

Astfel, reacţia organismului profesional, chemat să stabilească regulile de desfăşurare a activităţii profesionale, lasă mult de dorit prin indiferenţa cu care tratează această situaţie gravă, subliniază reprezentanţii sindicaliştilor.

"Condamnarea asistentei ca singura vinovată, alături de unitate, are semnificaţia unui gest sacrificial, menit să spele ruşinea unei naţii incapabilă să-şi gestioneze în mod adecvat propria sănătate. Vina unui popor pentru modul în care tratează sănătatea cetăţenilor săi trebuie asumată, asemenea puterii, de reprezentanţii săi", se arată în comunicat.

În toată această perioadă oamenii politici au arătat cu degetul la alţi oameni politici, fără ca vreunul să aibă curajul asumării propriei vinovăţii. În plus, acolo unde intervine deficitul de pregătire şi de execuţie a sarcinilor de serviciu, acesta a fost generat şi prin "strategia spăgilor" la angajare care "s-au revărsat în bună măsură în buzunare politice".

În aceste condiţii, sindicaliştii spun că salariaţii din sistem sunt demoralizaţi pentru modalitatea în care ajung să fie consideraţi vinovaţi chiar şi pentru deficienţe pe care ei le îndură zi de zi, solicitând de mulţi ani, prin intermediul conducerii şi al sindicatelor, remedierea lor.

"Astfel că presiunea generată de reducerea salariilor este acum accentuată de sentimentul că orice ar face vor cădea drept vinovaţi pentru toate lipsurile pe care şi ei trebuie să le îndure, tot mai mulţi medici şi asistenţi grăbindu-se să-şi facă actele pentru a munci în altă ţară", spun sindicaliştii de la "Solidaritatea Sanitară".

Procurorii Parchetului instanţei supreme au dispus începerea urmăririi penale faţă de Spitalul "Panait Sârbu" - Maternitatea Giuleşti, sancţiunile putând merge până la desfiinţarea unităţii sanitare, a anunţat, miercuri, Marius Iacob, şeful Secţiei Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul PICCJ.

Procurorul şef Marius Iacob a declarat că anchetatorii au constatat încălcarea normelor de securitate în muncă, de securitate a sistemelor electrice, gestionarea resurselor umane, existând posibilitatea să fie extinsă urmărirea penală şi în cazul altor persoane fizice.

În acest caz a fost arestată asistenta Florentina Cîrstea, de la Maternitatea Giuleşti, pe care procurorii Parchetului instanţei supreme o acuză de ucidere din culptă şi vătămare corporală din culpă.

Cinci bebeluş au murit şi şase sunt răniţi grav în urma incendiului produs în 16 august, în Secţia de Terapie Intensivă prematuri. Cei şase bebeluşi răniţi, printre care două perechi de gemeni, sunt internaţi din 16 august la Spitalul "Grigore Alexandrescu".

Întreaga conducere a Maternităţii Giuleşti a fost suspendată până la finalizarea anchetei, în urma dispoziţiei primarului general Sorin Oprescu, la scurt timp după ce ministrul Sănătăţii ceruse demiterea echipei manageriale a unităţii sanitare. Unitatea sanitară a fost închisă până la finalizarea anchetei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului "Solidaritatea Sanitară" respinge învinuirea doar a asistentei Cîrstea pentru greşelile sistemului.
 Vizualizări articol: 554 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Solidaritatea Sanitară" respinge învinuirea doar a asistentei Cîrstea pentru greşelile sistemului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ASISTENTA NU ESTE DE VINA trimis de
(26 aug 2010, 20:48:47
lucrez intr-unul din cele mai mari spitale din bucuresti. cand m-am angajat eu era intr-adevar un spital f. mare si cu faima . acum este printre ultimele spitale cred ca din tara. MATERIALE? O. bolnavul se intrerneaza doar pentru pat si supravegherea medicala. doctorul ii face RETETA. ASISTENTA II FACE LISTA CU CE TREBUIE SA CUMPERE. BRANULE, SERURI. LEOCOPLAST,SPIRT.SONDE NAZOGASTRICE SAU URINARE DACA ESTE CAZUL.DACA NU BOLNAVUL POATE FACE GLOB VEZICAL SI TREABA LUI CUM SE DESCURCA. INFIRMIERA II FACE ALTA LISTA. PAMPERSII,DACA ESTE CAZUL SI MULTE ALTELE. SI ATUNCI PENTRU CE VINE ACEL BOLNAV IN SPITAL?SI ATUNCI UNDE ESTE VINA ASISTENTEI? PERSONALUL ESTE REDUS LA JUMATATE DIN CAT PREVEDE SCHEMA. ATI MAI AUZIT SA SE STRANGA FONDUL CABINETULUI? EU DA. PT.SPIRT.LEOCOPLAST.VATA.FESE SI MULTE ALTELE. ATI MAI AUZIT ACUM IN DEMOCRATIE SA NU AI VOIE SA AI 10 MIN. DE MASA? SA NU AI VOIE SA STAI 3 INSI UNUL LANGA ALTUL CA VEZI DOAMNE "PUI TARA" LA CALE? BONURI DIN LUNA MAI O ACEST SPITAL ? NUL
2.   CARE ESTE VINA NOASTRA? trimis de
(26 aug 2010, 21:34:18
DE CE TOTI ALESI NOSTRI DRAGUTI MERG AFARA SA SE TRATEZE DACA SISTEMUL NOSTRU SANITAR ESTE "ATAT DE BUN".CARE ESTE VINA ASISTENTEI PANA LA URMA? CONCRET? DAR DOCTORUL UNDE ERA? LA CEZARIANA? HAI SA FIM SERIOSI.UN SINGUR MEDIC?LA GINECO IN GENERE SUNT CATE 2-3 LINII DE GARDA. UNDE ERA MACAR UNUL DIN DOCTORI? DACA SE INTAMPLA CEVA CU VREUNUL DINTRE BEBELUSI ASISTENTA NU SE PUTEA DESCURCA SUB NICI O FORMA SI ATUNCI? DOCTORUL DE GARDA DIN ACEA NOAPTE UNDE A FOST? DE CE TREBUIE SA RASPUNDA NUMAI ASISTENTA ? CREDETI CA CONDUCEREA NU STIA DE ACEA INSTALATIE CAT ESTE DE PROST FACUTA? STITI CUMVA CA SUNT SPITALE UNDE ASISTENTA FACE SI PE INFIRMIERA SAU PE BRANCARDIERUL ? DE CE ? ABUNDA PERSONALUL? UNDE SUNT BANII NOSTRII ? SI NOI PLATIM ASIGURARI CA ORICE OM SI NU AVEM NICI UN FEL DE FACILITATI CA ALTE INSTITUTII. METROUL, RENEL. CFR ETC. NOI NU SUNTEM OAMENI? NOI SUNTEM CUMVA ROBOTI?NOI NU VAEM VOIE SA NE IMBOLNAVIM. NU AVEM VOIE SA NE FIE RAU NU AVEM FAMILIE .NU AVEM CASA MASA .
3.   Vinovati trimis de
(26 aug 2010, 21:43:58
sunt cei care au instalat ,apoi obligatia lor era sa si intretina acele instalatii,iar in cazul in care un incopetent "gestiona"gresit acele instalatii[chiar electrice]echipa de montaj si intretinere trebuia sa raspunda prompt avariei,dar asa cum ne-au obisnuit pompierii,scurt circuit la instalatia electrica...asistenta vinovata[daca lesina in timpul serviciului,in timp ce incepea incendiul,cine era vinovatul???]dar cum greul cade pe cei slabi....vinovata de moartea pruncilor,vinovata de amarul si greul din sufletul parintilor pentru pierderea celor mai dragi este ....o asistenta.vinovata este pentru parasirea locului de munca,dar pentru ceea ce a adus moartea copilasilor sunt altii.sunt cei care au instalat incepand cu instalatia electrica si apoi aparatura,sunt cei care trebuiau sa intretina si sa intervina in caz de avarie,sunt cei care trebuiau sa monitorizeze aceste instalatii,apoi conducerea spitalului si cei care au semnat receptia pe acele instalatii ca fiind bune de exploatat.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei