Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 aug 2010 - Anul XV, nr. 200 (4491)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Verdict

Poliţistul Cristian Iordache îşi va petrece toamna în Penitenciarul Botoşani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru poliţistul Cristian Iordache, din Fălticeni, se anunţă o toamnă lungă în spatele gratiilor. Tribunalul Suceava a prelungit ieri cu încă 60 de zile perioada de reţinere a subofiţerului în vârstă de 33 de ani, dar o soluţie definitivă se va lua de către magistraţii Curţii de Apel Suceava peste câteva zile. În speranţa că va fi eliberat, Cristian Iordache şi-a angajat mai mulţi avocaţi, inclusiv din alte judeţe ale ţării, iar surse judiciare spun că ar fi plătit o sumă cu cinci zerouri pentru a-şi asigura o apărare cât mai bună. Prezenţa ziariştilor nu a fost pe placul lui Cristian Iordache şi al familiei acestuia, iar ameninţările cu moartea au fost o derivată firească pentru starea de nervozitate a susţinătorilor poliţistului prins cu ocaua mică.

Cu ocazia şedinţei de ieri, judecătorii au decis menţinerea stării de arest preventiv şi pentru complicii săi, respectiv Nicolae Mardare, de 39 de ani, din Fălticeni, şi Ovidiu Daniel Buznea, de 23 de ani, din Podul Iloaiei, judeţul Iaşi.

 

Iordache, închis din 4 iunie

Cristian Iordache are aproape trei luni de când se află după gratii, mai exact de pe 4 iunie 2010, când a fost reţinut de procurorii suceveni şi apoi arestat de judecători. Fost poliţist la Cornu Luncii, Baia şi Cajvana, Iordache s-a pensionat acum câţiva ani, iar după scurt timp a intrat în lumea afacerilor. Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Suceava a dezvăluit că cercetările în acest caz au început încă din luna februarie a anului 2010. Cu ocazia anchetei s-a stabilit că în luna august a anului trecut, Cristian Iordache s-a prezentat, în calitate de administrator al unei societăţi din Fălticeni, la sediul unei firme din Bucureşti, arătându-se interesat să cumpere materiale de construcţie. Pentru a-i câştiga încrederea reprezentantului firmei bucureştene, fostul agent de poliţie l-a chemat pe acesta la Fălticeni şi i-a arătat depozitul şi magazinul societăţii sale comerciale, precum şi o casă în construcţie despre care a spus că se află în proprietatea sa. Pentru a fi şi mai convingător, Iordache i-a spus bucureşteanului că îi poate lăsa în garanţie şi un imobil, tocmai pentru a nu exista dubii cu privire la solvabilitatea firmei sale. Iniţial, Iordache a cumpărat, în numele societăţii sale din Fălticeni, mărfuri în valoare de 206.056,08 lei, pentru care a emis o filă cec în alb şi zece bilete la ordin în valoare totală de 190.000 de lei.

La scurt timp, Cristian Iordache a mers din nou la Bucureşti însoţit de Nicolae Mardare, care s-a prezentat a fi Ovidiu Daniel Buznea, administratorul unei firme din Iaşi, şi a spus că doreşte să achiziţioneze şi el materiale de construcţii. Valoarea tranzacţiei a fost de 525.009,44 lei, iar plata s-a făcut cu şapte file cec.

Surpriza reprezentanţilor firmei bucureştene a fost uriaşă când au încercat să încaseze banii pentru materialele vândute, ocazie cu care au aflat că în conturile societăţilor din Suceava şi Iaşi nu se află nici un leu.

Anchetatorii acestui caz au stabilit că nici Ovidiu Daniel Buznea nu este străin de faptele de înşelăciune, prin aceea că le-ar fi înmânat lui Iordache şi Mardare file cec în numele societăţii al cărei administrator şi asociat unic era. Există date din care rezultă că Buznea a preluat firma pentru a o folosi în activităţi infracţionale de genul firmelor fantomă, cu scopul de a trage ţepe de felul celor descrise mai sus.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţistul Cristian Iordache îşi va petrece toamna în Penitenciarul Botoşani.
 Vizualizări articol: 1412 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Poliţistul Cristian Iordache îşi va petrece toamna în Penitenciarul Botoşani4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei