Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 aug 2010 - Anul XV, nr. 200 (4491)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Program regional

45 de copii săraci din mediul rural, trimişi în tabără de „Salvaţi Copiii”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

În perioada 26 – 31 august, 45 de copii din mediul rural vor beneficia de o tabără gratuită în judeţul Neamţ, prin Programul Regional de Răspuns la Problematica Traficului de Copii, implementat de Organizaţia Salvaţi Copiii. Copiii nevoiaşi provin din localităţile Dorneşti, Dolhasca, Liteni, Ţibeni, Costâna şi sunt beneficiari ai serviciilor oferite de Organizaţia Salvaţi Copiii – filiala Suceava. Mulţi dintre aceşti copii nu au mai fost niciodată într-o tabără, nu au ieşit nici măcar din satul natal. O parte dintre ei se află în pragul abandonului şcolar, alţii sunt exploataţi prin muncă de cei care le-au dat viaţă, având nevoie de consiliere psihologică şi socială.

Mai mulţi voluntari au fost selectaţi şi instruiţi de specialiştii din cadrul Organizaţiei Salvaţi Copiii – filiala Suceava, pentru a putea susţine în faţa minorilor aflaţi în tabără cursuri despre ce înseamnă traficul de copii, despre abuz sau exploatarea copiilor prin muncă.

Bugetul repartizat prin proiectul Programul Regional de Răspuns la Problematica Traficului de Copii pentru tabăra de vară este de 18.000 de lei.

Copiii vor vizita mănăstirile din judeţul Neamţ, dar vor lucra şi în ateliere de creaţie.

 

Protecţia drepturilor copiilor victime ale traficului

Psihologul Doina Fântânariu ne-a spus că şi anul trecut, pe baza aceluiaşi program regional, în care sunt cuprinse şi alte ţări din Sud Estul Europei, Albania, Bosnia-Herzegovina, Bulgaria, Kosovo, Muntenegru, Serbia, Organizaţia Salvaţi Copiii a mai trimis într-o tabără de vară alţi 55 de minori suceveni. Programul Regional de Răspuns la Problematica Traficului de Copii se va finaliza la finele anului viitor. „Scopul general al Programului Regional de Răspuns la Problematica Traficului de Copii este de a creşte protecţia drepturilor copiilor victime ale traficului sau ale copiilor aflaţi în risc de a deveni victime.

Beneficiarii noştri au parte de consiliere psihologică atât pentru copil, dar şi pentru familie acestora, asistenţă şi suport material, asistare în redobândirea actelor de identitate, pentru că am întâlnit copii care nu aveau acte de identitate, asistenţă în obţinerea drepturilor egale şi a unor facilităţi sociale, asistenţă medicală, reintegrare şcolară”, ne-a explicat Doina Fântânariu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 45 de copii săraci din mediul rural, trimişi în tabără de „Salvaţi Copiii”.
 Vizualizări articol: 1394 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
45 de copii săraci din mediul rural, trimişi în tabără de „Salvaţi Copiii”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei