Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 aug 2010 - Anul XV, nr. 200 (4491)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fonduri europene

AVENSA SRL Iaşi, singurul participant la licitaţia pentru parcările subterane din centrul Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Licitaţia pentru consultanţa proiectelor de parcaje subterane în centrul municipiului Suceava, reabilitare a iluminatului public pe bulevardul Ana Ipătescu şi Centrului de Tradiţii Populare a avut, ieri, un singur participant. Pentru toate cele trei proiecte finanţate prin Programul Operaţional Regional s-a prezentat doar firma AVENSA SRL din Iaşi, cea care a întocmit şi documentaţia tehnică şi studiul de fezabilitate pentru parcările subterane. Sumele alocate pentru consultanţă sunt 118.000 de lei la proiectul parcărilor, 69.000 de lei pentru iluminat şi 45.000 de lei pentru Centrul Tradiţiilor Populare. Dacă verificarea documentaţiei depusă de firma ieşeană va fi conformă cu ceea ce a cerut Primăria Suceava, săptămâna viitoare licitaţia va fi adjudecată.

În paralel, municipalitatea a început lucrările pregătitoare pentru parcaje, care au presupus devierea reţelelor de gaz metan şi de apă, iar în data de 20 septembrie va avea loc licitaţia pentru lucrările de consolidare din zona esplanadei. Termenul de execuţie pentru montarea celor 500 de piloni de susţinere din zona esplanadei este de 60 de zile şi lucrările vor începe imediat după desemnarea câştigătorului licitaţiei.

 

Termenul de realizare a parcărilor subterane este de 33 de luni

Valoarea totală a proiectului de parcări subterane este de 37.807.345,71lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de  29.834.096,26lei.   

Proiectul constă încrearea a două parcaje subterane cu o suprafaţă de 5.352 mp şi reabilitarea a 13.375 mp zona pietonală şi spaţiile verzi aferente, a 8.170 mp străzi şi spaţiile verzi aferente. Termenul de execuţie este de 33 de luni. Una dintre parcări va avea 108 locuri, cea de-a doua 55 de locuri.

Vor fi reabilitatesuprafeţele pietonale şi spaţiul verde delimitate de strada Ana Ipătescu, strada Nicolae Bălcescu, blocul 1B şi blocul T7 şi parcajul nr. 1 nou creat în Piaţa 22 Decembrie, cu o suprafaţă de 1.747 mp; suprafeţele pietonale şi spaţiul verde delimitate de parcajul nr. 2 nou creat, de clădirea EON, strada Ciprian Porumbescu, blocurile nr.1 şi 3 şi strada Vasile Bumbac, cu o suprafaţă de 2.060 mp; zona dată de suprafeţele pietonale şi spaţiile verzi şi de traseul străzii Ştefan cel Mare dintre strada Nicolae Bălcescu şi parcajul nr. 2 nou creat şi din jurul Casei de Cultură, cu o suprafaţă de 6.188 mp; traseul străzii Ştefan cel Mare transformată în pietonal în anul 1985 între strada Nicolae Bălcescu şi strada Curtea Domnească, cu o suprafaţă de 3.380 mp.

Printre lucrările din proiect se numără amenajarea unui sens giratoriu la intersecţia b-dului Ana Ipătescu cu b-dul Nicolae Bălcescu şi accesele spre Mc Donald’s şi în parcajul 1, precum şi intersecţia străzii Ciprian Porumbescu cu strada Vasile Bumbac (sens unic) şi accesul în parcajul 2. Se va realiza un nou traseu al străzii cu sens unic Vasile Bumbac şi se vor face trotuare noi, pavate. Pavimentele pe pietonal vor fi făcute cu dale de granit de grosimea 8 cm, care să permită accesul ocazional carosabil la suprafeţele din jurul fântânii arteziene şi din lungul blocului 1B.

Pentru platoul pietonal se propun corpuri de iluminat încastrate în paviment.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului AVENSA SRL Iaşi, singurul participant la licitaţia pentru parcările subterane din centrul Sucevei.
 Vizualizări articol: 1409 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
AVENSA SRL Iaşi, singurul participant la licitaţia pentru parcările subterane din centrul Sucevei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei