Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 aug 2010 - Anul XV, nr. 200 (4491)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

Cel mai puternic om din Bucovina va fi desemnat la „Nopţile Humorului”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Zilele Humorului”, eveniment organizat an de an în oraşul Gura Humorului, s-a transformat în cursul acestui an în „Nopţile Humorului”. Decizia a fost luată, după cum spune primarul acestui oraş, Marius Ursaciuc, chiar de către humoreni, care au decis că în perioada 2 – 5 septembrie „noaptea va începe la 10 dimineaţa”, „se diminuează durata zilei cu 25% din motive de criză” şi că „austerizăm, dar continuăm să trăim”. Ursaciuc a spus că prima ediţie a „Nopţilor Humorului” se doreşte a fi o manifestare culturală de clasă, subliniind că anul acesta evenimentul include şi trei aniversări importante, a 20-a ediţie a Festivalului de Grafică Satirică şi Literatură Umoristică „Umor la Gura Humorului”, a 30-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film, Diaporamă şi Fotografie „Toamnă la Voroneţ” şi 40 de ani de carieră a interpretei de muzică populară Maria Macovei.

„Nopţile Humorului” vor debuta joi, 2 septembrie 2010, când, după ce la ora 17:00 pe scena mare care va fi amplasată pe patinoarul din parcul Ariniş vor urca artişti humoreni, la ora 18:00 va avea loc pe vârful pârtiei „Şoimul” deschiderea oficială a celor două festivaluri precizate anterior. Vineri seara, începând cu ora 20:00, pe scena mare din parcul Ariniş va avea loc spectacolul folcloric susţinut de Maria Macovei. Tot de vineri seara va fi deschis primul cinematograf în aer liber din judeţ. Acesta va fi amenajat în vârful pârtiei „Şoimul”, accesul cu telescaunul făcându-se gratuit, în baza unor invitaţii „VIP” care vor fi distribuite pe perioada „Nopţilor Humorului”.

Începând cu data de vineri, 3 septembrie a.c., în parcul Ariniş va fi deschis Târgul Meşteşugarilor, precum şi Festivalul culinar „Barabula de Aur”. Turiştii se vor putea plimba şi pe aleea artiştilor, unde vor fi organizate ateliere de grafică satirică. Târgul meşteşugarilor, festivalul culinar şi atelierele de grafică satirică vor fi organizate şi în cursul zilei de sâmbătă, 4 septembrie. De asemenea, potrivit spuselor lui Marius Vasiliu, unul dintre organizatorii evenimentului, în cadrul „Nopţilor Humorului” va avea loc şi un salon de fotografie, unde vor fi expuse aproximativ 250 de lucrări trimise de artişti fotografi din 18 ţări, de pe patru continente. Marius Vasiliu a spus că salonul va fi organizat sub patronajul Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România. El a subliniat că în cadrul salonului vor expune şi 15 tineri fotografi din Gura Humorului.

 

Concursuri de tăiat lemne şi pentru desemnarea celui mai puternic bucovinean

O premieră pentru anul acesta va fi Festivalul tăietorilor de lemne, care va începe sâmbătă, 4 septembrie, de la ora 16:00, la baza pârtiei „Şoimul”, care va fi prezentat de Radu Valahu. Duminică, în aceeaşi locaţie şi de la aceeaşi oră, va fi organizat un alt concurs, în premieră, şi anume „Cel mai puternic om din Bucovina”. „Vom încerca să dăm posibilitatea celor care lucrează la pădure zi şi noapte să demonstreze cât de repede pot tăia un buştean. Şi o să le dăm posibilitatea şi celor care îşi încordează muşchii în locuri neamenajate să vină într-o competiţie organizată şi să demonstreze cât sunt de puternici în nişte probe deja consacrate. De asemenea, Radu Valahu va prezenta şi o etapă din concursul <strong-man>, care se organizează în România”, a spus Marius Ursaciuc.

 

Cenaclul Flacăra va veni duminică, 5 septembrie, la Gura Humorului

Pentru anul acesta, organizatorii „Nopţilor Humorului” au pregătit concerte ale unora dintre cei mai cunoscuţi artişti din România, acestea urmând să aibă loc în fiecare seară, de vineri şi până duminică. Astfel, joi seara, de la ora 19:30, pe scena mare amenajată pe patinoarul din Parcul Ariniş vor urca Andreea Plaiu, Axiome şi Direcţia 5. Sâmbătă, de la ora 20:00, vor cânta Aura Neagră şi Hi-Q, iar duminică va fi o zi specială, pe scenă urmând să cânte artiştii din vechiul şi noul Cenaclu Flacăra, la Gura Humorului fiind aşteptat şi poetul Adrian Păunescu. Nu în ultimul rând, trebuie spus că „Nopţile Humorului”  se vor încheia cu un imens foc de tabără.

 

În concursul „Toamnă la Voroneţ” s-au înscris 90 de filme

Nu în ultimul rând, directorul ediţiei de anul acesta a „Nopţilor Humorului”, Elvira Romaniuc, a declarat că la Festivalul Internaţional de Film, Diaporamă şi Fotografie „Toamnă la Voroneţ” s-au înscris în concurs nu mai puţin de 90 de filme, din zece ţări. Ea a precizat că pe lângă cele două secţiuni consacrate ale concursului, de film documentar de scurt şi mediu metraj şi de film  studenţesc de scurt metraj, anul acesta a fost introdusă şi secţiunea de film turistic. Filmele înscrise în concurs vor fi proiectate în sala Tisa a hotelului Best Western, în cursul zilelor de 3 şi 4 septembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cel mai puternic om din Bucovina va fi desemnat la „Nopţile Humorului”.
 Vizualizări articol: 951 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 7 voturi
Cel mai puternic om din Bucovina va fi desemnat la „Nopţile Humorului”3.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cu asa un primar... trimis de
(26 aug 2010, 11:58:32
Bravo dle. Ursaciuc!!! La cat mai multe festivaluri pentru humoreni si pentru cei din imprejurimi. Respect pentru ce ati facut din oraselul asta mic de munte... o bijuterie. Proiectul Popas era gura de aer pt Humor. Poate anul asta dl, Fluturache nu isi va mai aroga dreptul / drepturile ca el face tot si drege pt humoreni.
2.   Asta da primar! trimis de
(26 aug 2010, 18:19:05
Bravo d-lui Ursaciuc,desi e liberal,realizeaza mai mult(cel putin dpdv cultural-social)decat marele alb de Prelipca!A, era sa uit referitor la Lungu-ati vazut pe stiri video aici in dreapta ce bine ii sta in dungi?Doamne-ajuta!
3.   ... trimis de
(26 aug 2010, 23:23:30
Ursaciuc... un edil binevenit la Suceava
4.   Felicitari trimis de
(27 aug 2010, 10:33:31
incet incet va arata din ce in ce mai bine si humorul:). felicitari domnule primar, si fluturache ca si asta so implicat mult acolo;)), cam laudaros el cei drept da e bun asa;))
5.   Felicitari Domnului Primar Ursaciuc trimis de
(27 aug 2010, 12:57:57
Doresc, pe aceasta cale, sa adresez calduroase felicitari Domnului Primar Ursaciuc pentru deosebita preocupare pe care o acorda orasului Gura Humorului, cat si pentru intreaga activitate desfasurata ca edil al acestui oras. Este un primar cu multa initiativa, interesat de binele humorenilor, de imaginea orasului, de dezvoltarea si promovarea zonei Humor. Actiunile, evenimentele organizate, sarbatorirea Zilelor Humorului, si altele, au condus la atragerea de turisti, de personalitati ale vietii culturale, artistice, sociale, economice din tara si strainatate. S-au realizat si investitii importante ce au sprijinit mediul de afaceri.
Ar trebui ca toti primarii sa ia exemplu, sa ia in considerare ca rezultate si realizari deosebite se pot obtine cu munca, seriozitate, implicare si interes.
Bravo Domnului Primar Ursaciuc!

Liliana Agheorghicesei
Presedinte al
Federatiei Patronale IMM
din judetul Suceava

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei