Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 aug 2010 - Anul XV, nr. 182 (4473)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Modernizare

Lucrările de pe ISPA II vor începe în Suceava din primăvara anului 2011

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Zeci de kilometri de conducte de apă potabilă şi canalizare din municipiul Suceava vor fi înlocuite cu altele noi, începând de anul viitor, cu fonduri europene, pe cea de-a doua fază a proiectului ISPA, în vreme ce aceste reţele de utilităţi vor fi extinse pe alţi zeci de kilometri, în cartierele mărginaşe.

Din fondurile post-mediu alocate aglomerării urbane Suceava, peste 34 de milioane de euro au fost alocate lucrărilor de extindere şi reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare din municipiul Suceava, după cum a precizat viceprimarul Viorel Seredenciuc.

“Faza a doua a programului ISPA, pe fonduri de post-mediu, va începe de anul viitor, probabil din aprilie, când vor fi gata proiectele tehnice şi vor demara licitaţiile pentru încredinţarea lucrărilor”, a spus Seredenciuc, care, împreună cu specialişti din primărie, a analizat ieri propunerile de lucrări, în cadrul unei comisii din care fac parte şi reprezentanţi ai ACET, Agenţiei de Protecţie a Mediului şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Cea mai mare parte a fondurilor repartizate Sucevei pentru ce-a de-a doua etapă a programului ISPA sunt destinate extinderii reţelelor de apă şi canalizare.

Proiectul prevede extinderea a 34 de kilometri de conductă, pe 75 de străzi, în principal în cartierele Iţcani, Tătăraşi, Lanişte şi o parte din Burdujeni Sat, pe străzile care nu au fost prinse în prima etapă ISPA.

Pe partea de canalizare, ISPA II prevede extinderea reţelei pe 34 de kilometri, cuprinzând 70 de străzi, în principal din cartierul Iţcani, care, din cauza unei particularităţi a terenului - nivelul actualei reţele sub cel al staţiei de epurare, încât este nevoie de staţii de pompe, să împingă apa uzată – nu a putut fi prins pe prima etapă ISPA. De asemeni, tot la extindere sunt prinse şi cartierele noi Tătăraşi, Lanişte, câteva străzi din Burdujeni Sat şi casele de pe strada Trăian Ţăranu, care au apă potabilă, dar nu şi reţea de canalizare.

 

Vechile conducte de apă potabilă, înlocuite pe 67 de străzi din Suceava

ISPA II are şi o componentă de reabilitare a reţelelor uzate de apă şi canalizare, fiind prevăzută modernizarea reţelelor de apă potabilă, pe 26 de kilometri, de pe 67 de străzi din cartierele Iţcani, Burdujeni, Zamca, George Enescu şi Obcini, precum şi reabilitarea conductelor de canalizare pe o lungime de 4,5 kilometri, de pe 15 străzi.

Proiectul mai prevede şi lucrări la staţia de epurare din lunca Sucevei, la staţia de tratare Mihoveni şi reabilitarea a 30 de puţuri la staţia Berchişeşti de captare a apei potabile.

Din cele 34 milioane de euro care reprezintă valoarea totală a proiectului, 98% sunt fonduri europene şi 2% reprezintă contribuţia Primăriei Suceava.

Din momentul începerii proiectului, autorităţile implicate au la dispoziţie 30 de luni pentru a-l pune în aplicare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucrările de pe ISPA II vor începe în Suceava din primăvara anului 2011.
 Vizualizări articol: 1037 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lucrările de pe ISPA II vor începe în Suceava din primăvara anului 20110.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei