Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 aug 2010 - Anul XV, nr. 182 (4473)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Universitatea „Ştefan cel Mare”

Zeci de locuri fără taxă au rămas neocupate după prima sesiune de admitere la facultate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După prima sesiune de admitere la facultate organizată de Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava în luna iulie, au rămas neocupate 78 de locuri subvenţionate de stat, locuri care vor fi scoase la concurs într-o nouă sesiune de admitere.

În ceea ce priveşte numărul locurilor cu taxă rămase libere după prima rundă de admitere, acesta este mult mai mare decât al celor bugetate, fiind vorba despre câteva sute de locuri de admitere. 

Deşi a avut cele mai multe dosare de admitere depuse, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică a rămas şi cu cele mai multe locuri neocupate după înmatriculare, peste 400, din care doar cinci fără taxă. Paradoxal însă, la aceeaşi facultate, la specializarea Drept, toate locurile scoase la concurs au fost ocupate din prima sesiune de admitere.

Alte 36 de locuri în regim fără taxă au rămas neocupate la Facultatea de Inginerie Mecanică, iar 22 de locuri au rămas libere la Facultatea de Inginerie Electrică.

Universitatea „Ştefan cel Mare” va organiza luna viitoare o a doua sesiune de admitere pentru ocuparea locurilor rămase libere după prima sesiune.  Comparativ cu anii trecuţi, universitatea va scoate la concurs pentru admiterea de toamnă un număr mai mare de locuri. Reprezentanţii universităţii  apreciază că procentul mai mic de promovare a bacalaureatului în acest an, situaţia economică instabilă şi scăderea populaţiei ar fi câţiva dintre factorii care au dus la micşorarea numărului de candidaţi care vor să urmeze o facultate.

„Peste 75% dintre candidaţii înscrişi la universitate s-au înmatriculat în prima sesiune din iulie. În comparaţie cu alte universităţi din zona Moldovei, noi stăm foarte bine cu numărul de candidaţi”, a precizat profesorul universitar Mihai Dimian.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de locuri fără taxă au rămas neocupate după prima sesiune de admitere la facultate.
 Vizualizări articol: 2176 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Zeci de locuri fără taxă au rămas neocupate după prima sesiune de admitere la facultate5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   .. trimis de
( 5 aug 2010, 12:19:50
pai daca a fost greu la bac multi au picat si poate pt asta nici numai dau ei la facultate chiar daca mai dau odata bacu...si chiar daca esti la fara taxa cand mergi sa iei o adeverinta de student pt medic sau altceva unele de la secretariat asa comenteaza le e ciuda ca esti la fara plata...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei