Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 aug 2010 - Anul XV, nr. 182 (4473)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiţie

13 milioane de lei pentru îndiguirea pârâului Humor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două firme din judeţul Bacău execută lucrările de îndiguire a pârâului Humor în dreptul localităţii Mănăstirea Humorului. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că investiţia a fost aprobată de Ministerul Mediului şi se realizează prin Compania Naţională „Apele Române”. Flutur a arătat că valoarea investiţiei se ridică la 13 milioane de lei (130 de miliarde de lei vechi) şi presupune construcţia de diguri pe malurile pârâului Humor pe o poţiune de 5,3 kilometri, de la Mănăstirea Humorului spre Poiana Micului.

„Vreau să subliniez urgenţa intervenţiei în această zonă, pentru că la orice ploaie mai consistentă s-ar putea să avem satul sub ape. De aceea am venit aici şi am solicitat constructorilor, două firme din Bacău, să grăbească consolidarea digurilor, pentru că zone întregi din satul Mănăstirea Humorului sunt în pericol. Ceea ce e îmbucurător este faptul că se implică şi constructorii, şi primăria, şi sperăm să finalizăm această porţiune cât mai repede”, a declarat Flutur.

El a mai adăugat că tot pe pârâul Humor s-au finalizat lucrările de îndiguire pe porţiunea din oraşul Gura Humorului. Investiţia a fost de peste şase milioane de lei, fonduri din care s-au realizat lucrări de construcţie a digurilor pe o porţiune de 4,5 kilometri.

Pe de altă parte, el a precizat că a solicitat Companiei „Apele Române” să rezolve problema colmatării cursurilor de apă cu prundiş.

„Am făcut diguri, dar aluviunile au făcut ca fundul albiilor să fie foarte ridicat. Şi creşterea de debit face ca din nou să fie pericol de inundaţii. Din acest motiv trebuie un regim special de curăţare şi exploatare a balastului de pe fundul albiilor. Nu se poate să lăsăm la infinit să se exploateze balastul de unde vrea fiecare, şi cum vrea, de la piciorul podului dacă s-ar putea, iar mijlocul albiei pârâului Humor să rămână cu piatră. Şi i-am rugat pe cei de la Apele Române să ia toate măsurile pentru a rezolva această problemă care este extrem de periculoasă”, a declarat Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 13 milioane de lei pentru îndiguirea pârâului Humor.
 Vizualizări articol: 1141 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
13 milioane de lei pentru îndiguirea pârâului Humor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Fluturas............. trimis de
( 5 aug 2010, 21:31:45
si raurile Siret si Suceava,cand vor fi indiguite???nu revine oamenilor din satele aflate pe malurile Siretului si Sucevei ,care au fost grav afectati de inundatiile din 2008si 2010,decat sa se roage ..poate, poate, va veni la conducere un fluturas din zona lor.......

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei