Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 aug 2010 - Anul XV, nr. 182 (4473)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Economie politică

Cea mai ieftină căldură şi apă caldă din judeţ, la Rădăuţi, prin „Utilităţi şi mediu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

PSD se mândreşte că prin proiectul „Suceava-Utilităţi şi mediu la standarde europene”, iniţiat şi demarat în timpul administraţiei judeţene şi guvernării PSD, municipiul Rădăuţi are cea mai ieftină gigacalorie din judeţ, datorită noii centrale de cogenerare construită prin acest proiect. Liderul PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat, ieri, că în ciuda contestaţiilor şi opoziţiei constante a preşedintelui Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, faţă de „Utilităţi şi mediu”, la Rădăuţi centrala este în sfârşit funcţională şi produce agent termic pentru populaţie la preţul de 150 de lei gigacaloria, cu tot cu TVA. Pentru comparaţie, Termica Suceava produce gigacaloria cu 185 de lei, cu TVA.

PSD Suceava a avut, ieri, la Rădăuţi, întrunirea Biroului Permanent Judeţean, ocazie cu care social-democraţii şi-au organizat şi o vizită la centrala construită prin proiectul iniţiat de ei.

„Vrem ca locuitorii din zonă şi din judeţ să afle adevărul despre funcţionalitatea unei astfel de centrale, care produce cea mai ieftină gigacalorie din judeţ. Cu investiţia făcută printr-un credit extern de 86 de milioane de euro, preţul unei gigacolorii este de 150 de lei, cu tot cu TVA şi conţine şi componenta de credit rambursabil obţinut de CJ în urmă cu şase ani. La Suceava, la Termica este 185 de lei, o diferenţă de 350.000 lei vechi pe fiecare gigacalorie, pe care cetăţenii din Suceava o plătesc pentru că aici nu s-a făcut întreg sistemul. Iată că prin proiectul nostru la Rădăuţi am reuşit să asigurăm un preţ mic, care poate fi susţinut de locuitori, mai ales în condiţiile de reducere a subvenţiilor din toamnă. Un proiect al PSD de acum câţiva ani îşi dovedeşte utilitatea, un proiect criticat consistent de Gheorghe Flutur, care în doi ani de mandat nu a reuşit să termine ce a început PSD”, a spus Nechifor.

 

Apel la Flutur

În opinia acestuia, dacă „Utilităţi şi mediu” n-ar fi avut parte de atâtea contestaţii şi blocaje din partea PD-L şi a liderilor săi, acum ar fi fost funcţional în toate oraşele care au făcut parte din proiect- Câmpulung, Gura Humorului, Vatra Dornei şi, posibil, Suceava. Nechifor a făcut apel la preşedintele CJ, Gheorghe Flutur, „să lase deoparte politica” şi să încerce să finalizeze acest proiect cât mai repede.

„Acum nevoia unui astfel de proiect se simte tot mai mult. Chiar cu componenta de rambursare a împrumutului, preţul este mai mic decât la Suceava. PSD a făcut un proiect util pentru viitor”, în ideea că nu proiectele „cu ouă încondeiate şi drumuri turistice pe care nu vine nici un turist au costuri mici pentru populaţie”, a spus Cătălin Nechifor.

„Toată echipa PSD va vizita centrala pentru a vedea ce s-a făcut cu banii împrumutaţi şi care sunt beneficiile directe pentru cetăţean”, a mai afirmat liderul PSD.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cea mai ieftină căldură şi apă caldă din judeţ, la Rădăuţi, prin „Utilităţi şi mediu”.
 Vizualizări articol: 699 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cea mai ieftină căldură şi apă caldă din judeţ, la Rădăuţi, prin „Utilităţi şi mediu”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei