Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 iul 2010 - Anul XV, nr. 169 (4460)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lucrări problemă

Locuitorii din George Enescu, terorizaţi de avarii la apa rece

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările de înlocuire a vechilor conducte de canalizare, cu altele noi, în cartierul sucevean George Enescu i-au adus la disperare pe unii locatari, atât din cauza ritmului greoi de lucru şi a disconfortului creat de săpături, cât mai ales din cauza întreruperilor dese de apă rece.

Numai ieri au avut loc trei avarii la reţeaua de apă rece, toate trei în zonele unde se lucrează pe proiectul ISPA – Lalelelor, Zorilor şi Lazăr Vicol.

Dacă în cazul unora avaria a fost remediată destul de rapid, într-o jumătate de oră, maxim două ore, de către echipele care lucrau pe ISPA, furnizarea apei potabile fiind reluată către populaţie, o situaţie ceva mai dificilă a apărut pe strada Lazăr Vicol. Acolo, pe lângă săpăturile dificile, efectuate la o adâncime foarte mare, de 5-6 metri, luni a mai apărut o problemă din cauza conductei de apă din zonă, care, fisurată fiind, a produs scurgeri de apă ce au dus la prăbuşirea unui perete al şanţului săpat de echipa firmei Pfeiffer.

Valul de pământ desprins a rupt conducta de apă, iar pentru ca şanţul să nu fie inundat cu apă, a fost necesară sistarea furnizării apei reci.

Muncitorii care lucrau ieri pe Lazăr Vicol au spus că apa va reveni la robinetele locuitorilor din zonă după ora 18.00, atunci când vor finaliza săpătura pe porţiunea unde este conducta de apă rece, pentru a o putea acoperi cu pământ, ferind-o de un nou accident.

“Întreruperile de apă au fost atât de dese încât aproape că ne-am obişnuit cu ele. Nu degeaba se vinde foarte bine apa plată pe la chioşcurile din jur. Noi mai avem răbdare, dar sunt unii care stau acasă toată ziua şi sunt mai deranjaţi de oprirea apei”, a declarat Cristi Bucătariu, unul dintre locatarii blocurilor afectate de avariile la reţeaua de apă potabilă.

“E bine că se fac aceste lucrări, conductele sunt la fel de vechi ca şi cartierul, e normal că trebuie înlocuite, dar e greu şi pentru noi când apar aceste întreruperi”, a spus  Constantin Atudorei, locatar al unui bloc de pe strada Lazăr Vicol.

De altfel, în toate zonele unde au fost efectuate lucrări ISPA, numărul avariilor la reţelele de utilităţi – apă, canalizare, apă caldă şi căldură a crescut cu mult în perioada lucrărilor, atât din cauza neatenţiei lucrătorilor, cât şi a condiţiilor dificile din teren.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Locuitorii din George Enescu, terorizaţi de avarii la apa rece.
 Vizualizări articol: 765 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Locuitorii din George Enescu, terorizaţi de avarii la apa rece5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei