Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 iul 2010 - Anul XV, nr. 169 (4460)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Suceava

Medicii cred că mulţi sinucigaşi vor recurge la modelul Mădălina Manole

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Medicii de la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Suceava se aşteaptă ca numărul persoanelor din judeţ care încearcă să se sinucidă cu substanţe toxice de genul celei care a dus la decesul celebrei cântăreţe Mădălina Manole să crească după intensa mediatizare a acestui caz.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului, medicul urgentist Tiberiu Brădăţan, crede că sindromul Mădălina Manole, care şi-a pus capăt zilelor înghiţind Furadan, un pesticid extrem de periculos, va apărea şi în judeţ. Medicul este de părere că, inconştient, oamenii cu probleme de echilibru mental vor lua drept model cazul artistei, după ce au aflat care este reţeta sigură pentru sinucidere.

 

„Oamenii ar putea să facă asocieri, chiar dacă nu la modul conştient”

„Este foarte probabil să ne confruntăm cu şi mai multe cazuri de persoane care s-au otrăvit cu astfel de substanţe toxice, din cauza unei asocieri involuntare de idei. După intensa mediatizare a decesului Mădălinei Manole, oamenii ar putea să facă asocieri, chiar dacă nu la modul conştient, şi să adopte ca metodă de suicid  intoxicaţia cu substanţe de risc mare, cum sunt organocloruratele”, spune Brădăţan.

La UPU Suceava, ajung destul de frecvent persoane care au vrut să se omoare cu otrăvuri folosite în agricultură. Ultimul caz a fost înregistrat luni, la un bărbat din Sf. Ilie, care a încercat să-şi ia zilele înghiţind Calypso, o substanţă toxică similară cu cea cu care s-a sinucis Mădălina Manole.

Constantin C., de 46 ani, a fost internat în cursul serii, direct la Reanimare, în stare gravă. „Pacientul nu era comatos, însă era confuz şi incoerent, nu se putea discuta cu el. La astfel de bolnavi, riscul este de insuficienţă hepato-renală şi necroză intestinală”, a arătat responsabilul de relaţiile cu presa al Spitalului Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicii cred că mulţi sinucigaşi vor recurge la modelul Mădălina Manole.
 Vizualizări articol: 1515 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Medicii cred că mulţi sinucigaşi vor recurge la modelul Mădălina Manole5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei