Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 iul 2010 - Anul XV, nr. 159 (4450)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Emoţii

Zeci de angajaţi de la patru instituţii, cu securea concedierii deasupra capului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de angajaţi din cadrul unor instituţii locale subordonate Ministerului Muncii urmează să-şi piardă locurile de muncă în perioada imediat următoare, conform algoritmului ce ar urma să fie aplicat după ce, miercuri, Guvernul a decis să reducă mai bine de 2.000 de posturi din direcţiile teritoriale ale ministerului.

Conform informaţiilor apărute, de la Casa Naţională de Pensii vor fi reduse 1.008 posturi (23% din total), la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă vor fi tăiate 720 posturi (25% din total), la Agenţia Naţională pentru Prestaţii Sociale vor fi desfiinţate 344 posturi (25% din total), iar din Inspecţia Muncii vor fi reduse 150 posturi (5% din total).

Directorii agenţiilor judeţene din cadrul celor patru instituţii nu au făcut deocamdată prea multe comentarii, declarând că aşteaptă o hârtie oficială înainte de a avansa cifre privind numărul de angajaţi care au urma să fie daţi afară. Aceştia şi-au făcut însă calcule referitoare la numărul de oameni pe care ar urma să-i piardă, dacă disponibilizările vor fi la acelaşi procent, în întreaga ţară.

 

Speră să mai salveze angajaţi, prin diferenţierea procentelor pe judeţe

Astfel, de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava ar urma să fie concediaţi 13 angajaţi, de la Casa de Pensii ar putea pleca 26 de oameni, de la Agenţia de Prestaţii Sociale un număr de opt, în timp ce lucrătorii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava ar fi cei mai puţin afectaţi, conform algoritmului fiind posibile trei-patru concedieri.

„Faţă de alte agenţii din ţară, suntem subdimensionaţi, în judeţ avem foarte mulţi şomeri şi personalul are un volum de muncă ridicat. Sperăm să se ţină cont de aceasta atunci când se vor stabili listele cu disponibilizaţi pe judeţe”, a declarat Aurelia Focşa, directorul AJOFM, precizând că în momentul de faţă în cadrul instituţiei lucrează 54 de oameni.

De asemenea, la Agenţia de Prestaţii Sociale schema de personal este formată din 32 de angajaţi, iar plecarea a opt dintre aceştia ar constitui o problemă, în condiţiile în care instituţia este între primele pe ţară în ceea ce priveşte numărul de beneficiari care solicită diferite forme de ajutoare oferite de stat.

 

A doua etapă de reduceri de personal din cadrul Ministerului Muncii

Aceste concedieri intră în a doua etapă de reduceri de personal în cadrul Ministerului Muncii, după ce, la sfârşitul lunii iunie, Guvernul a decis ca patru dintre autorităţile din subordinea Ministerului Muncii, respectiv Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi, Autoritatea pentru Protecţia Familiei şi Drepturilor Copilului, Autoritatea Naţională pentru Persoane cu Handicap şi Inspecţia Socială să fie transformate în direcţii. Prin această decizie a fost efectuată o reducere a personalului cu 367 de persoane, reprezentând o diminuare de 25% a cheltuielilor din buget.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de angajaţi de la patru instituţii, cu securea concedierii deasupra capului.
 Vizualizări articol: 632 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Zeci de angajaţi de la patru instituţii, cu securea concedierii deasupra capului1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Florineeeeeee trimis de
( 9 iul 2010, 14:43:21
care e desteapta aia care a scris articolul din ziar ??? e total analfabeta!!!
citez : "in momentul de faţă în cadrul instituţiei lucrează 54 de oameni....dintre care doar 2 la somaj" . .. e Total ANALFABETA...mai bine ar canta la trompeta!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei