Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 iul 2010 - Anul XV, nr. 159 (4450)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Soluţie

Podul tehnic peste râul Suceava va fi refăcut cu o platformă metalică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conductele de apă potabilă de peste râul Suceava, recent montate prin programul ISPA, pentru alimentarea cartierului Burdujeni, prăbuşite la inundaţii, din cauza ruperii pilonilor de susţinere a podului care le susţinea, vor fi refăcute, pe aceeaşi poziţie. După ce timp de mai multe zile a fost luată în calcul varianta mutării lor pe podul tehnic alăturat, pe care mai sunt şi conducte de termoficare, pentru că refacerea podului distrus de ape ar fi luat prea mult timp, o lucrare în albia râului Suceava fiind şi periculoasă în această perioadă, în cele din urmă, specialiştii au venit cu o altă soluţie, care este mai rapidă şi mai economică.

Mai exact, podul tehnic avariat, paralel cu podul care face legătura cu cartierul Burdujeni, nu va fi refăcut în întregime, inclusiv cu piloni de susţinere, ci porţiunea lipsă va fi completată cu o platformă metalică, capabilă să susţină greutatea conductelor de apă chiar şi când vor fi date în funcţiune.

Pentru o siguranţă mai mare a conductelor de apă potabilă, platforma metalică va avea propriii stâlpi, pe care se vor sprijini conductele care în prezent sunt avariate, pagubele produse fiind estimate la 500 de milioane lei vechi.

Respectiva platformă metalică urmează să fie comandată de municipalitate unei firme de profil, care să o execute şi să o monteze, aceasta urmând să acopere zona în care podul este rupt.  

Pilonul podului tehnic de peste apa Sucevei a fost distrus de viitură în noaptea de 28 spre 28 iunie, probabil în urma izbirii sale cu arborii aduşi de inundaţii.

După incident, conductele au rămas atârnate deasupra apelor râului Suceava, existând pericolul să fie luate de ape la o altă viitură.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Podul tehnic peste râul Suceava va fi refăcut cu o platformă metalică.
 Vizualizări articol: 1112 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Podul tehnic peste râul Suceava va fi refăcut cu o platformă metalică5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei