Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 iul 2010 - Anul XV, nr. 152 (4443)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ajutor

Despăgubiri pentru sucevenii din Iţcani afectaţi de inundaţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat că municipalitatea va acorda despăgubiri cetăţenilor din cartierul Iţcani afectaţi de inundaţii. El a declarat că subiectul va fi supus atenţiei consilierilor locali, după evaluarea exactă a pagubelor, operaţiune care va fi încheiată la finele acestei săptămâni. Lungu a arătat că în cartierul Iţcani au fost inundate 39 de case situate pe străzile Aurel Vlaicu, Depoului şi Liliacului, 50 de hectare de teren agricol, gara, depoul de locomotive şi depozitele de materiale din zona râului Suceava. El a spus că la Iţcani mai există o problemă cu canalul din spatele depoului CFR care este colmatat şi care a produs inundarea curţilor de la mai multe locuinţe din zonă. „Canalul nu este al primăriei, este colmatat pentru că oamenii mai aruncă gunoaiele acolo şi trebuie desfundat. Vom face o adresă către cei de la CFR să decolmateze canalul, dacă nu, vom interveni noi, de la primărie, pentru că odată cu inundaţiile canalul s-a umplut de apă şi a deversat în mai multe curţi”, a explicat Lungu, care a adăugat că angajaţii primăriei lucrează şi acum cu patru motopompe pentru a scoate apa din curţile oamenilor.

 

Demersuri pentru refacerea pilonului de susţinere a conductelor de apă şi termoficare

Avaria cea mai mare, însă, a spus primarul, s-a înregistrat în zona Bazarului, acolo unde un pilon de la podul tehnologic care susţinea conductele de apă şi termoficare ale oraşului a cedat, iar două conducte de apă montate prin proiectul ISPA au fost avariate.

„Lucrul cel mai grav rămâne cu conducta de termoficare, cea care alimentează cu apă caldă oraşul. Conducta poate să cedeze oricând. Ea nu a fost afectată încă datorită faptului că a fost deasupra nivelului apei. Încercăm să refacem acel pilon care susţine conductele, dar asta după ce se va retrage apa.  Am dat dispoziţie să se caute proiectul iniţial ca să putem executa un nou pilon de susţinere a acestor conducte. Există riscul ca această conductă care alimentează municipiul Suceava cu apă caldă să cedeze în orice moment”, a spus Lungu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Despăgubiri pentru sucevenii din Iţcani afectaţi de inundaţii.
 Vizualizări articol: 590 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Despăgubiri pentru sucevenii din Iţcani afectaţi de inundaţii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei