Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 iul 2010 - Anul XV, nr. 152 (4443)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 1-7 iulie

Joi, 1 iulie

„Poveste din Maramureş”, la Shopping City Suceava

Expoziţia “Poveste din Maramureş” (Shopping City Suceava - Clubul Artelor Vizuale) este realizată de artistul Mihai Grigorescu şi reprezintă dialogul autorului cu această lume, unde oamenii şi natura au creat un colţ de rai.

Despre fascinaţia unui ţinut mirific, prof. dr. Teodor Ardelean a spus : “Maramureşul mitic, de „dincolo de negură”, Maramureşul mistic, Maramureşul revelat, Maramureşul mirific cu adevărat, Maramureşul ascuns în fiecare detaliu, ca un cod de genetică materială-socială-culturală transmisă în mii, zeci de mii de faţete posibile”. Expoziţia reprezintă dialogul autorului cu aceasta lume unde oamenii şi natura au creat un colţ de rai.

 

A.S.U.S. Ultimate Session Party!

Program special dedicat studenţilor, unde cei mai petrecăreţi şi neconvenţionali studenţi vor fi recompensaţi cu premii din partea casei! Petrecerea este organizată cu sprijinul A.S.U.S. - Asociaţia Studenţilor din Universitatea Suceava şi va fi întreţinută de Dj Cioco & Mc Dany, ambii rezidenţi Club Babylon Suceava.

 

„Zilele Rădăuţiului”

În perioada 1 – 4 iulie se vor desfăşura „Zilele Rădăuţiului”. Joi, în jurul prânzului, la sediul Casei de Cultură Rădăuţi, vor fi întâmpinate grupurile participante la Festivalul „Arcanul” – ediţia a XIX-a, iar la ora 15:00 va avea loc un concurs de lupte greco-romane. La ora 12:00, vineri, cei interesaţi vor putea să viziteze, la Galeriile de Artă, o expoziţie de fotografie semnată de Maria Elena Capţan. În aceeaşi zi, iubitorii de carte vor avea posibilitatea să participe la lansarea câtorva volume, scrise de Daniel Hrenciuc, Alis Niculică, Dragoş Olaru şi Emanoil Rei. În parcarea centrală, la ora 15:00, puteţi lua parte la un meci de baschet de stradă. Spre seară, va avea loc parada cântecului, dansului şi portului popular pe traseul Casa de Cultură – intersecţie muzeu – scenă, urmată apoi de un spectacol folcloric. 

 

“Porto – portrete şi peisaje urbane”

Admiratorii de frumos pot viziona în continuare expoziţia fotografică “Porto – portrete şi peisaje urbane”, dedicată Zilei Naţionale a Portugaliei. Iscălite de Bogdan Ceobanu, lucrările vor sta la etajul Iulius Mall până pe 4 iulie.

 

Campionatul Mondial de Premii, la Iulius Mall

Campionatul Mondial de Premii– Vino la Iulius Mall în timpul Campionatului Mondial de Fotbal să faci galerie echipei favorite şi pleci cu premii. Campionatul Mondial de Premii are peste 1.350 de cadouri pentru cei care înscriu la poarta amenajată la food court.

Până pe 11 iulie, ziua finalei competiţiei din Africa de Sud, bonurile fiscale cumulate de la restaurantele şi cafenelele de la etajul Iulius Mall, le aduc zilnic primilor 55 de suporteri pahare sau răcoritoare Coca Cola, produse Intersport, vouchere Sprider Stores, ore de fotbal pe terenul Quartz Caffe sau abonamente Sport Center. În plus, microbiştii pot urmări meciurile favoritate pe cele 5 plasme de 6 mp, montate special în Almondo şi pot savura berea oferită la un preţ imbatabil: de la 2,5 lei. Cafeaua îţi dă energie la Quartz Caffe! La o consumaţie de cel puţin 20 lei, câştigi zilnic premii instant Coca Cola şi, săptămânal, un plin de benzină sau de motorină.

 

 

Vineri, 2 iulie

Tequila Bum Bum

O petrecere cu tematică, la Club Babylon, un special club mix cu Dj Cioco, în cadrul căreia organizatorii vor oferi metri de tequila din partea casei. Continuă oferta de 3 lei pe shot!

 

Teatru, la Iulius Mall

Elevii Şcolii Generale Nr. 3 din Suceava au ales Iulius Mall ca loc de desfăşurare a festivităţii organizate cu ocazia sfârşitului de an şcolar. Astfel, tinerii secţiei de engleză vor susţine vineri, 2 iulie, de la ora 17.00, în Sala de Conferinţe de la Iulius Mall o piesă de teatru în care îşi vor demonstra calităţile artistice.

 

Târgul Colecţionarilor

Târgul Colecţionarilorle dă întâlnire bucovinenilor şi în acest week-end, în Atriumul din Iulius Mall. Societatea de Numismatică şi Filatelică Română, secţia Suceava, îi reuneşte pe toţi buchiniştii şi anticarii din nord-estul ţării, ce vor expune într-un spaţiu ultramodern valoroase mărturii ale trecutului, printre care piese de artă, de decor şi mobilier, stampe, epistole, podoabe şi efecte militare.

 

 

Sâmbătă, 3 iulie

Campionatul Judeţean al Tăietorilor de Lemne, la Putna

Sucevenii pricepuţi la tăieri de lemne („tăietorii de lemne”) vor participa, de la ora 15:00, la Campionatul Judeţean al Tăietorilor de Lemne, care va avea loc la Putna. Prima etapă a concursului se va desfăşura în cadrul Festivalului “Ţara Fagilor, în Moldova lui Ştefan cel Mare”, organizat de Primăria Putna şi Asociaţia pentru Dezvoltare Putna. Potrivit organizatorului, preşedintele Clubului Sportiv “Nord Arena”, Mircea Franciuc, concursul de tăiat lemne va avea două faze, una preliminară, cu două probe de fierăstrău şi una de topor, şi una finală, cu o probă de precizie ce se va desfăşura contra cronometru. La concurs pot participa atât tăietori de lemne din judeţul Suceava cât şi din alte judeţe. Departajarea concurenţilor se va face pe bază de punctaj, iar după parcurgerea celor şapte etape de concurs propuse de către organizatori, clasamentul va desemna un campion judeţean, care va putea participa la concursuri naţionale şi internaţionale de gen. Pe lângă competiţia de tăiat lemne, vor avea loc şi concursuri de skandenberg, care au ca scop găsirea de tinere talente care să se alăture echipei “CS Nord Arena” Suceava. Organizatorii anunţă că pentru fiecare etapă de concurs se vor acorda premii şi diplome.

 

Club life

Club Life by Dj Cioco, la Club Babylon. Toţi petrecăreţii se vor distra pe un special club mix pregătit de Dj Cioco, rezidentul din Club Babylon Suceava. Show incendiar cu cele mai sexy animatoare! Rezervări şi informaţii la +4 0758 536 725.

 

Lansare de carte, „Cercul lui Simion”

Societatea Scriitorilor Bucovineni organizează sâmbătă, la ora 18:00, în Sala Auditorium a Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” din municipiul Suceava, lansarea volumului „Cercul lui Simion”, de Cornelia Petrescu.

Întâlnirea cu autoarea va fi moderată de scriitorul Constantin Arcu, iar cartea (care a apărut la Editura „Junimea” Iaşi) va fi prezentată de Liviu Clement.

 

„Colţ de Bucovina”, la Iulius Mall

Iubitorii obiectelor de artizanat românesc specifice nordului ţării sunt aşteptaţi la parterul Iulius Mall Suceava, unde a fost amenajat de curând un „colţ bucovinean”. O familie din oraşul Salcea a creat, din respect pentru tradiţie, o expoziţie cu obiecte de artizanat ce exprimă o parte din Bucovina. Dorinţa soţilor Iliuţă din Salcea a fost „să redea o fărâmă din farmecul regiunii faimoasă pentru frumuseţea peisajelor, hărnicia locuitorilor şi obiceiurile fascinante”. 
Vizitatorii pot admira la Iulius Mall meşteşuguri populare, precum olărit, încondeiatul ouălor, pictură pe lemn, ţesut, prelucrarea lemnului sau împletit. În expoziţia cu vânzare se găsesc suporturi pentru flori, cărucioare, roabe, colivii, obiecte de decor, cusături, icoane sculptate sau pictate pe lemn. Şi arta „închistritului” este reprezentată în expoziţie prin câteva ouă de struţ, găină şi gâscă, migălos încondeiate cu motive tradiţionale sau simboluri religioase. Cumpărătorii pot achiziţiona produsele artizanale doar sâmbăta şi duminica. Expoziţia va rămâne în Iulius Mall pentru o perioadă de timp nedeterminată.

 

Sport şi muzică, la Rădăuţi

În cursul zilei de sâmbătă sunt programate Cupa de fotbal juniori, pe stadionul municipal Rădăuţi, baschet de stradă în parcarea centrală şi festivalul „Arcanul” ediţia a XIX-a – evoluţia formaţiilor participante. De la ora 21:00, pe scena special amenajată în centrul oraşului, vor cânta formaţiile Sylvia şi DJ Rynno, Andreea Bălan, alături de Petrişor Rouge şi Direcţia 5 – live. Concertul se va încheia cu tradiţionalul foc de artificii de la miezul nopţii.

 

“Pofteşti poveşti? Hai la Cărtureşti!”

“Pofteşti poveşti? Hai la Cărtureşti!”, la Iulius Mall. Orice copilcare spune poveşti va servi adulţilor un meniu savuros de copilărie. Sâmbătă, 3 iulie, de la ora 17.00.

 


Duminică, 4 iulie

Parada cântecului, dansului şi portului popular la Rădăuţi

În centrul municipiului Rădăuţi, continuă duminică parada cântecului, dansului şi portului popular, iar „Zilele Rădăuţiului” vor fi încheiate de un spectacol oferit de participanţii la Festivalul „Arcanul”.

 

“Puppet”, la Iulius Mall

Teatru de păpuşi “Puppet”, la Iulius Mall. Prichindeii sunt aşteptaţi să descopere lumea personajelor din basmele fantastice, duminică, 4 iulie, de la ora 12.00.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 984 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Unde fugim de-acasă...5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei