Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 iun 2010 - Anul XV, nr. 132 (4423)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Îmbulzeală

Peste 800 de tineri, candidaţi la şcolile de ofiţeri şi subofiţeri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 800 de tineri din judeţul Suceava speră să ocupe un loc la şcolile de ofiţeri şi subofiţeri care pregătesc viitori poliţişti şi jandarmi, depunându-şi dosare de înscriere la unităţile de învăţământ preferate şi pregătindu-se de concursurile ce urmează a se desfăşura. Numărul acestora va mai spori cu certitudine, fiind de aşteptat să treacă de 1.000, deocamdată doar la şcolile de ofiţeri fiind finalizate înscrierile.

Faţă de anii trecuţi, interesul pentru posturile din cele două structuri ale MAI a crescut considerabil, în ambele cazuri estimându-se că numărul de candidaţi va fi cu cel puţin 50% mai mare decât cel de anul trecut.   

 

Înscrieri până pe 30 iunie la şcolile de subofiţeri

Conform datelor centralizate la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, la Academiile care pregătesc viitori ofiţeri de Poliţie, până la data limită, 31 mai, s-au înscris 198 de persoane din judeţ, 112 băieţi şi 86 de fete. Candidaţii susţin, în perioada 7-11 iunie, examinarea psihologică eliminatorie, proba desfăşurându-se la sediul IPJ Suceava, după un grafic afişat pe site-ul sv.politiaromana.ro.

În privinţa şcolilor de subofiţeri de poliţie, până la finele lunii trecute erau înscrişi 324 de candidaţi din judeţ, 207 băieţi şi 117 fete, însă perioada de recrutare continuă până la finele lunii iunie.  

În privinţa celor care vor să îmbrace uniforma de jandarm, numărul lor este ceva mai mic, însă cifrele tot sunt foarte mari, comparativ cu anii precedenţi.

Pentru armele de jandarmi de la Academii s-au înscris 33 de candidaţi, 26 de băieţi şi 7 fete, în timp ce pentru Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, unde înscrierile continuă şi în iunie, până pe 31 mai erau luaţi în evidenţe 264 de candidaţi.

În aceste condiţii, concurenţa pentru fiecare post se anunţă a fi acerbă.

Anul trecut, de exemplu, la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni au fost 150 de locuri disponibile, pentru care şi-au depus dosarele 770 de candidaţi, de unde a rezultat o concurenţă de cinci candidaţi pe loc, cu precizarea că sute de aspiranţi la uniforma de jandarm au fost triaţi în prealabil, după examinarea psihologică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 800 de tineri, candidaţi la şcolile de ofiţeri şi subofiţeri.
 Vizualizări articol: 1882 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Peste 800 de tineri, candidaţi la şcolile de ofiţeri şi subofiţeri3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei