Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 mai 2010 - Anul XV, nr. 119 (4410)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Oportunități

Universitatea “Ștefan cel Mare” şi-a prezentat oferta în cadrul celei de-a XI-a ediţii a Târgului Educaţional

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La sfârșitul săptămânii trecute, Universitatea “Ștefan cel Mare” a organizat cea de-a XI-a ediție a Târgului Educațional la care au participat elevii claselor absolvente din liceele din municipiul și județul Suceava, dar și studenții  din anii terminali care doresc să-și continue studiile cu un masterat sau doctorat. Cele nouă facultăți și-au amenajat câte un stand în holul corpului E al universității, unde și-au promovat oferta de școlarizare pentru viitorii studenți, masteranzi sau doctoranzi.  

Târgul încheie un șir de acțiuni menite să promoveze oferta educațională a Universității “Ștefan cel Mare”, care a inclus întâlniri multiple cu elevii claselor a XII-a de la liceele din municipiul și județul Suceava, dar și Botoșani. “În acest interval de timp s-a derulat a treia ediție a concursului <Student pentru o zi>. Spre deosebire de cele două ediții anterioare, la aceasă ediție ne-am adresat și elevilor din clasa a XI-a. În acest weekend și cel viitor, echipe a câte trei elevi din clasa a XI-a de la licee din Suceava, Botoșani, Neamț și Iași participă la un concurs de eseuri, unde își vor expune propria viziune asupra universității pentru a câștiga unul din premiile puse în joc. Prezența elevilor din clasa a XI-a la acest concurs va ajuta la o mai bună vizibilitate a Universității <Ștefan cel Mare> în mediul preuniversitar”, a declarat prof. univ. dr. Adrian Graur, rectorul universităţii. Același scop îl are și inființarea Asociației „ALUMNI USV”, la care pot deveni membri fondatori absolvenți a peste 40 de promoții, „prin relațiile de familie ale acestora, universitatea se deschide comunității regionale și mai mult”, a adăugat Adrian Graur.  

 

Pliante, broșuri, tombole și premii pentru elevii veniți la târg 

Fiecare dintre cele nouă facultăți care și-au prezentat oferta educațională a încercat să “curteze” cât mai inedit elevii prezenți la târg, oferindu-le pliante, fluturași, dar și îndemnându-i să participe la o tombolă cu premii, așa cum au făcut-o reprezentanții Facultății de Economie și Administrație Publică. “Suntem aici, mai întâi de toate, pentru a informa elevii veniți la Târgul Educațional. Indiferent de facultatea pentru care optează, datoria noastră e să le explicăm particularitățile fiecărei specializări, disciplinele care se studiază și perpectivele legate de o viitoare profesie. Elevii clasei a XII-a trebuie să facă o alegere conștientă, în funcție de preferințele și vocația fiecăruia”, a spus Silviu-Gabriel Stroe, asist. univ. drd. ing. în cadrul Facultății de Inginerie Alimentară. “Universitatea <Ștefan cel Mare> se află pe locul doi în lista opțiunilor mele după Universitatea <Babeș-Bolyai> din Cluj-Napoca. Am aflat multe lucruri despre universitatea din Suceava la târgul de astăzi, m-ar tenta specializarea Limbi Moderne Aplicate, de la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării, un domeniu care are viitor și care-ți deschide multe perspective”, ne-a spus Cristina Serediuc, elevă la Colegiul Național “Mihai Eminescu”. Dacă unii încă șovăie, alții sunt siguri că din toamnă vor deveni studenți cu acte în regulă la USV: “Din cele auzite, nu doar la târgul de azi, universitatea din Suceava se numără printre cele mai bune 15 instituții de învățământ superior din România. În special facultatea unde vreau să merg eu, cea de Inginerie și Știința Calculatoarelor, are multe merite, ar fi o mândrie pentru mine să fiu student aici”, ne-a mărturisit Petru Lefter, elev la Colegiul Național de Informatică “Spiru Haret”. 

 

Organizațiile studențești, prezente și ele la târg

Facultăților li s-au alăturat și organizațiile studențești care activează în cadrul Universității “Ștefan cel Mare”. Și-au prezentat activitățile și campanile derulate până acum, dar şi proiectele de viitor Asociația Studenților din Universitatea Suceava (ASUS), Grupul de Inițiativă al Românilor din Basarabia (GIRB), Asociația Facultății de Inginerie și Știința Calculatoarelor (FIRESC) şi Clubul Antreprenorial Studențesc (CAST). Reprezentanții asociațiilor studențești au asigurat elevii absolvenți că vor avea, pe lângă activitățile academice, unde să-și petreacă interesant și util timpul liber. “Am participat și anii precedenți la Târgul Educațional, e o ocazie frumoasă de a prezenta roadele muncii noastre, iar dacă cei interesați se vor hotărî să adere la asociația noastră, vor avea doar de câștigat”, a spus Elena Zamcu, președintele Clubul Antreprenorial Studențesc. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea “Ștefan cel Mare” şi-a prezentat oferta în cadrul celei de-a XI-a ediţii a Târgului Educaţional.
 Vizualizări articol: 1308 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Universitatea “Ștefan cel Mare” şi-a prezentat oferta în cadrul celei de-a XI-a ediţii a Târgului Educaţional5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei