Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 mai 2010 - Anul XV, nr. 119 (4410)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Replică la scrisoarea deschisă apărută în ziarul Monitorul de Suceava pe data de 6.05.2010

Mă numesc preot Hirghiligiu Dumitru şi dau replică la scrisoarea deschisă apărută în ziarul Monitorul de Suceava, în data de 6.05.2010, la adresa mea.

 

1. La data când am făcut schimb de pământ cu Dobroghi Vasile (actualmente Strugaru Constantin), în întreţinerea mea aveam 4 copii, pe care îi am şi acum tot în întreţinere, ceilalţi doi fiind căsătoriţi, ei locuind la casele lor, deci s-au scris minciuni la adresa mea.

2. Nu am stat niciodată în gazdă. Să dea adresa unde am stat în gazdă, eventual să spună şi câtă chirie am plătit.

3. Am făcut schimb de teren cu Dobroghi, dar în avantaj este şi el, prin faptul că făcând acel schimb cu mine şi-a creat un loc de casă, prin dimensiunile pe care le are pământul acum, sau, mai bine spus, valoarea pământului o are mai mare prin acest schimb, că la o lăţime de 6,5 m a pământului avut nu putea face nici o construcţie şi valoarea pământului său era mult mai mică. Conform actelor, eu i-am dat lui Dobroghi cu un ar şi ceva mai mult.

4. Nu am cerşit pământul nimănui, şi nici nu cerşesc. Vreau doar pământul care reiese din contractele de vânzare-cumpărare, teren intabulat, şi din expertizele efectuate de către cei autorizaţi să facă acest lucru. Atâta vreau. Nu am acuzat pe nimeni că pe lângă pământul său, îl mai vrea şi pe al meu, cel care îl am lipsă, dar, totuşi, lipsa reiese din expertizele realizate până în prezent.

5. Nu am promis că voi suporta eu toate cheltuielile la notariat pentru schimbul de teren. Să dovedească prin acte că am spus eu aşa ceva.

6. Nu a plătit singur cheltuielile care au rezultat în urma schimbului de pământ. Se poate dovedi prin acte, că am plătit amândoi.

7. Să dovedească prin acte cu numărul de înregistrare, ziua, luna, anul, când am fost oprit (sistat) de la continuarea lucrărilor la Sf. Biserică de către Primărie, aşa cum a declarat  dl. Strugaru.

8. Să dovedească prin acte cu numărul de înregistrare, ziua, luna, anul, când am fost oprit (sistat) de către Arhiepiscopie, de a nu mai continua lucrările la Sf. Biserică. Din contra, am fost susţinut de către conducerea Primăriei şi a Arhiepiscopiei, să pot face această Sf. Biserică, într-un cartier nou de locuinţe.

9. Lucrările au fost sistate din cauza gardului făcut de către vecin.

10. Nu am nici o livadă sau altă construcţie mai la vale de Sf. Biserică, care să încurce intrarea la biserică, lucru care se poate verifica. Toate acestea le am mai la deal de Sf. Biserică, şi nu mă încurcă.

11. Nu am acte false la Judecătoria Suceava. Am depus contractele de vânzare-cumpărare a pământului, care este şi intabulat. Am cele 3 expertize – făcute de experţi – una la solicitarea mea, şi alte două la solicitarea Judecătoriei, prin care reiese lipsa pământului meu conform actelor pe care le deţin la ora actuală. Pământul nu este luat nici cu buzunare, nici cu geanta şi nici cu maşina. Pământul este luat din lăţimea lui. Să dovedească dl. Strugaru cu acte oficiale, că eu am depus acte false la Judecătorie.

12. Eu suport cheltuielile de transport, pentru cei în drept să verifice în momentul de faţă, că pe latura pământului său, unde este vecin cu mine, nu are nici un fel de mizerie aruncată pe pământul lui. Poate alţi vecini de-ai săi o fi aruncat, dacă într-devăr este aruncat, pe latura acelui vecin.

13. Am toate actele posibile pentru construcţia Bisericii – avize, certificat de urbanism şi autorizaţie.

14. Nu am trimis scrisori de ameninţare şi de intimidare familiei Dogroghi. Să facă dovada lor, a numeroaselor, zecilor de scrisori, cum s-a exprimat, şi prin care i-am intimidat.

15. La reportajul – anunţul meu din ziarul Monitorul, din data de 21.04.2010, nu s-a dat nume, nu s-a jignit nici o persoană. S-a scris ce s-a constatat din actele pe care le deţin în momentul de faţă.

16. Îmi pun întrebarea, şi vă întreb şi pe dumneavoastră: contractele de vânzare-cumpărare a pământului intabulat şi expertizele făcute de cei autorizaţi, care sunt depuse la Judecătoria Suceava, pot fi false, aşa cum a declarat dl. Strugaru Constantin?

17. Pentru tot neadevărul şi minciunile (calomnia) la adresa mea, pe cel în cauză îl voi da în judecată.

Preot Hirghiligiu Dumitru

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Replică la scrisoarea deschisă apărută în ziarul Monitorul de Suceava pe data de 6.05.2010.
 Vizualizări articol: 695 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Replică la scrisoarea deschisă apărută în ziarul Monitorul de Suceava pe data de 6.05.20100.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei