Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 mai 2010 - Anul XV, nr. 119 (4410)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Suceava

Bolnavii psihici şi neurologici înghit cele mai multe medicamente

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bolnavii psihici şi cei cu probleme neurologice sunt cei mai mari consumatori de medicamente gratuite, indică un raport prezentat de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava.

Potrivit documentului, în luna martie, cele mai multe medicamente compensate sută la sută au fost consumate de pacienţii cu afecţiuni psihice şi neurologice, boli cronice care nu sunt cuprinse în programele de sănătate.

Astfel, în perioada menţionată, 2.177 de bolnavi cu afecţiuni psihice au beneficiat de medicamente în valoare 496.307 lei, în timp ce 2.898 de bolnavi cu afecţiuni neurologice au primit medicamente în valoare de 285.936 lei. 

 

Fonduri de 6.194.750 lei, pentru gratuite şi compensate, în aprilie

După pacienţii cu probleme psihice şi neurologice, în topul celor mai mari consumatori de medicamente gratuite urmează pacienţii cu afecţiuni reumatologice, hepatite şi ciroze, boli oftalmologice - glaucom.

În total, în luna martie, 7.593 de bolnavi au beneficiat de tratament  în ambulatoriu cu medicamente compensate 100%, pentru bolile cronice respective. Pentru medicamentele de care au avut nevoie aceşti pacienţi, CAS Suceava a cheltuit 1.236.643,43 lei, sumă ce reprezintă 24% din valoarea totală a cheltuielilor pentru medicamente în ambulatoriu.

În aceeaşi perioadă, în total, pentru medicamentele gratuite şi compensate în tratamentul ambulatoriu, cheltuielile au fost de la 6.411.862,83 lei, fiind  eliberate 117.587 reţete, cu o valoare medie pe reţetă de 54,52 lei.    

În luna aprilie, la nivelul judeţului, consumul de medicamente gratuite şi compensate în tratamentul ambulatoriu a fost în valoare de 6.194.750 lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bolnavii psihici şi neurologici înghit cele mai multe medicamente.
 Vizualizări articol: 1060 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Bolnavii psihici şi neurologici înghit cele mai multe medicamente5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Praf in ochi trimis de
(24 mai 2010, 11:31:38
Prea multi bani pentru medicamente ?!?! Atunci hai sa-i eutanasiem pe toti bolnavi si sa viram toti la Ministerul Turismului lui Lenuta sa aiba pentru receptii unde sa-si etaleze traistele Cristian Dior. Sau hai sa vorbim cu Base si sa modifice proeictul de lege cu majorarea taxelor si sa ia la pensionari 99% si atunci toti batrini or sa moara de inima rea .
2.   Nu va doresc sa aveti boli psihice ! trimis de
(24 mai 2010, 19:51:20
Am un baiat care are epilepsie de la varsta de 5 ani iar acum are 37 ani . In toti acesti ani am umblat la cele mai renumite spitale la cei mai vestiti medici in domeniu si actualmente sunt in evidenta profesorului doctor Radu Rogozea seful clinici de epilepsie la nivel national . Medicamentele prescrise de profesor au redus foarte mult crizele si au micsorat intensitatea asa ca baiatul a devenit un om normal cu mici pierderi ( cateva secunde). Daca nu ar lua medicamente prescrise ar reveni la starea initiala cand avea si 4 crize pe zi . Din aceasta cauza si eu m-am imbolnavit de inima si am fost operat la Iasi . Daca cineva crede ca este usor sa intretii un bolnav psihic sau neurologic se inseala amarnic. Medicamentele sunt scumpe insa nu trebuie sa se spuna ca cheltuiala e prea mare pentru acesti bolnavi deoarece este o boala care distruge si pe cei apropiati. Fara indoiala ca or ce boala nu este buna dar bolnavi psihici si neurologici sunt foarte greu de stapanit si intretinut .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei