Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 mai 2010 - Anul XV, nr. 119 (4410)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comunicat

S.C. ACET S.A. Suceava respectă indicatorii de calitate a apei potabile

Urmare a apariţiei articolului „Apa de la robinete, insuficient dezinfectată”, în ziarul din data de 19 mai 2010, vă comunicăm următoarele:

S.C. ACET S.A. Suceava, în calitate de furnizor al apei potabile către populaţie şi alţi consumatori, respectă şi asigură indicatorii de calitate stabiliţi prin Legea 458/2002, modificată şi completată, privind calitatea apei potabile.

Urmărirea calităţii apei potabile se face conform H.G. nr. 974/2004, pentru aprobarea Normelor de supraveghere, inspecţie sanitară şi monitorizare a calităţii apei potabile şi a Procedurii de autorizare sanitară a producţiei şi distribuţiei apei potabile.

Direcţia de Sănătate Publică Suceava efectuează monitorizarea de audit a calităţii apei potabile în baza unui contract încheiat cu S.C. ACET S.A. Suceava, care stabileşte punctele de prelevare a probelor şi frecvenţa acestora.

În ultimele 6 luni, situaţia analizelor privind indicatorul „clor rezidual liber” la staţiile de captare menţionate în articol nu reliefează lipsa clorului.

La Staţia de captare Berchişeşti, apă subterană din puţuri, s-au efectuat 128 analize pentru clor, din care în cinci cazuri a fost depăşită concentraţia de 0,5 mg/l, justificată prin distanţa mare de transport, de peste 36 de kilometri, până la consumatori şi necesitatea detectării unei cantităţi remanente de clor la capete de reţele de distribuţie.

La Staţia de captare Mihoveni, apă de suprafaţă, s-au efectuat 52 de analize pentru clor, din care în 28 de cazuri a fost depăşită concentraţia de 0,5mg/l, avându-se în vedere faptul că este apă de suprafaţă din râul Suceava, este necesară existenţa clorului remanent la ultimul consumator de pe reţea, în condiţiile manevrelor efectuate în această perioadă în cadrul lucrărilor prin programul ISPA.  Concomitent cu monitorizarea de audit, se efectuează prin laboratoarele S.C. ACET S.A. Suceava monitorizarea de control cu o frecvenţă stabilită prin regulamente şi având în vedere prevederile H.G. 974/2004.

Rezultatele analizelor proprii sunt transmise către Direcţia de Sănătate Publică spre informare.

Apa din sursa Berchişeşti este de foarte bună calitate, necesită doar o uşoară clorinare şi este furnizată cu precădere populaţiei.

Toate buletinele de analiză, atât cele proprii cât şi cele emise de Direcţia de Sănătate Publică Suceava, pot fi consultate şi atestă potabilitatea apei furnizate în municipiul Suceava.

Drept urmare, considerăm greşită asocierea activităţii de producere şi distribuţie a apei potabile desfăşurată de operatorul S.C. ACET S.A. Suceava cu alte situaţii din judeţ de care societatea noastră nu se face răspunzătoare.

Asigurăm toţi consumatorii că apa potabilă furnizată de S.C. ACET S.A. Suceava, în toate localităţile unde prestează acest serviciu public, îndeplineşte toţi parametrii fizico-chimici şi bacteriologici de potabilitate în conformitate cu legislaţia şi standardele în vigoare.

Cu consideraţie,

Director general, ing. Ştefan Groza

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului S.C. ACET S.A. Suceava respectă indicatorii de calitate a apei potabile.
 Vizualizări articol: 1243 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
S.C. ACET S.A. Suceava respectă indicatorii de calitate a apei potabile5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei