Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 mai 2010 - Anul XV, nr. 117 (4408)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Avertisment

Sindicaliştii de la Termica se pregătesc de proteste în stradă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nemulţumirile angajaţilor de la Termica, ale căror locuri de muncă sunt ameninţate de reducerile de personal anunţate a începe chiar de luna viitoare, precum şi de cele din primăvara anului viitor, ar putea răbufni curând pe străzile Sucevei.

Liderii sindicali de la Termica spun că deja presiunile din partea salariaţilor sunt tot mai mari şi că li s-a cerut să organizeze mitinguri de protest de mai multe ori, dar au tot amânat aceste acţiuni, cu gândul că vor putea rezolva situaţia prin negocieri.

“Le-am cerut să aibă răbdare, să mai discutăm încă o dată problemele de la Termica în Comisia de Dialog Social de la Prefectură, a cărei şedinţă va fi prezidată de preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur. Dacă nici acum solicitările noastre nu vor fi luate în seamă, nu vom avea altceva de făcut decât să ieşim în stradă, să protestăm”, a declarat liderul sindicatului Prometeu, Iordănel Secrieru.

Intenţiile sindicaliştilor de la Termica sunt cunoscute şi de primarul Sucevei, Ion Lungu, care a spus că a fost avertizat de faptul că angajaţii societăţii vor veni să protesteze chiar sub geamurile primăriei, dar că nu va încerca să-i oprească.

“Este dreptul lor să protesteze, câtă vreme respectă prevederile legii. Nu înţeleg de ce vin la primărie să protesteze, nu noi facem disponibilizările. E o problemă internă a societăţii de termoficare, care este supradimensionată şi ca producţie şi ca angajaţi la cerinţele actuale şi oricât s-a tergiversat această problemă, odată şi odată tot se ajunge la capătul funiei”, a declarat Ion Lungu.

Şedinţa Comisiei de Dialog Social din Prefectură are loc astăzi, de la ora 13.30, la aceasta fiind invitaţi atât liderii de sindicat de la societatea de termoficare, şefii de secţii, cât şi conducerea Termica, de la director la membrii Consiliului de Administraţie şi ai Adunării Generale a Acţionarilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliştii de la Termica se pregătesc de proteste în stradă.
 Vizualizări articol: 1219 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Sindicaliştii de la Termica se pregătesc de proteste în stradă3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei