Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 mai 2010 - Anul XV, nr. 117 (4408)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Legi încălcate

Şeful Vămii Siret şi un subordonat, urmăriţi penal de DNA

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şeful Vămii Siret, Radu Cazacincu, şi un subordonat al acestuia, şeful de tură Viorel Lohaza, sunt cercetaţi pentru comiterea unor fapte de corupţie. Ancheta este instrumentată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava, şi vizează evenimente care au avut loc în cursul anului 2008. Interesant este că la acea vreme Cazacincu era şef al Biroului Vamal Dorneşti, iar Lohaza lucra tot la Siret. Aparent, între cei doi nu ar fi fost nici o legătură, numai că discuţiile telefonice pe care le-au purtat atunci le-au adus doar necazuri.

Totul a plecat de la o maşină pe care poliţiştii de frontieră au oprit-o la scurt timp după ieşirea din Punctul de Trecere a Frontierei Siret. În maşină s-au descoperit pompe electrice şi alte bunuri care depăşeau valoarea permisă fără a fi supuse vămuirii. În mod firesc, maşina a fost întoarsă în PTF Siret, iar poliţiştii de frontieră au făcut demersurile necesare pentru ca lucrătorul vamal care a fost de serviciu să fie sancţionat disciplinar. Dosarul lui Viorel Lohaza trebuia să ajungă la Bucureşti, la Comisia de Disciplină constituită în cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor.

Pentru a evita o sancţiune, Viorel Lohaza a apelat la ajutorul lui Radu Cazacincu, care şi-a folosit sistemul de prieteni şi relaţii pentru a împiedica dosarul să-şi urmeze cursul firesc.

 

Lohaza, cercetat pentru două fapte, Cazacincu, pentru una

Datele care i-au condus pe anchetatori la Viorel Lohaza şi Radu Cazacincu au reieşit din mai multe înregistrări telefonice. Întrebat despre acest dosar, şeful Vămii Siret a fost laconic.

„Nu comentez astfel de chestiuni, mai ales prin telefon. De mâine (n.a. – astăzi) plec în concediu. Poate vorbim altădată”, a declarat Radu Cazacincu.

Acesta este cercetat pentru trafic de influenţă, în timp ce împotriva subalternului său s-a început urmărirea penală pentru două fapte. Mai exact, Viorel Lohaza este cercetat pentru cumpărare de influenţă şi abuz în serviciu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeful Vămii Siret şi un subordonat, urmăriţi penal de DNA.
 Vizualizări articol: 4030 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 5 voturi
Şeful Vămii Siret şi un subordonat, urmăriţi penal de DNA4.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   La mai mare trimis de
(21 mai 2010, 13:31:29
PF SUNT LEGATI DE MIINI SI DE PICIOARE IN LUPTA CU VAMESII DEOARECE ACESTIA AU SPATE DE SPATE... VA SCAPA SI DE DATA ASTA CU OBRAZUL CURAT SI VA FI AVANSAT IAR PONOASELE LE VA TRAGE ALA MICU....
2.   Lasati trimis de
(21 mai 2010, 13:55:16
lasa ca nici ala micu' nu traieste doar din salariul de vamuitor; la cate isi permite, ar trebui sa aiba salariu de ministru; cotizeaza ucrainienii pana li se face rau
3.   Asta-i ancheta?! trimis de
(23 mai 2010, 14:55:43
Bai fratilor la cate bube in cap au vamaitoru asta de lohaza si sefu lui cazacincu doua telefoane de avertisment si trafic de influenta is apa de ploaie. Il scoate procuroru Cazacu pe lohaza si de data asta ca asa se lauda in siret ca el ii tartor. nui mai purtati voi de grija ca nare atatia bani ca tre sa isi tina relatiile la parchet la suceava amanta. cotizeaza ucrainienii da se scoate el cum sa scos si din celelalte dosare penale. bai fediuc lai ars ca esti invidios ca-i mai tartor ca tine in vama??? tara arde, oamenii mor de foamen si astia nu-si pot impartii spaga! au cate 3-4 sute de masini pe tura x numa 100 de euro de masina?? ei pe astia ii plangeti?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei