Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 mai 2010 - Anul XV, nr. 117 (4408)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Soluţii

Transportatorii de persoane din Suceava, uniţi de criză

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pirateria din domeniul transportului de persoane a constituit tema principală a discuţiilor de ieri dintre preşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT), Augustin Hagiu, şi operatorii suceveni de profil. Transportatorii din judeţ au arătat că 30-40% din veniturile pe care le obţineau acum doi ani ajung în buzunarele unor persoane care se ocupă cu cărăuşia ilegală. Fenomenul se regăseşte atât în privinţa transportului judeţean de persoane, cât şi în cel internaţional.

Beniamin Lucescu, iniţiatorul acestei întâlniri şi cel care este preşedintele filialei FORT Suceava, a explicat că în judeţ există 150-200 de microbuze care duc ilegal oameni în străinătate, în special în Italia.

„Sunt microbuze cu 15 locuri care au fost transformate pentru a avea doar opt locuri, iar restul spaţiului este folosit pentru transport bagaje. E un fenomen care se extinde tot mai mult şi care ar trebui stopat. Filiala FORT Suceava îşi propune să coopteze cât mai mulţi operatori din judeţ şi să stabilească o relaţie solidă cu autorităţile locale şi naţionale”, a precizat Beniamin Lucescu.

La rândul său, Augustin Hagiu a arătat că fenomenul pirateriei din transportul auto de persoane poate fi combătut, dar nu cu actualele acte normative.

„Există OG 34/2010, dar care nu poate fi aplicată pentru că procedurile sunt blocate la Ministerul Administraţiei şi Internelor. Singurii care pot pune piciorul în prag sunt reprezentanţii instituţiilor financiare. O lege unică prin care Garda Financiară să fie obligată să verifice transportatorii ar rezolva în mare parte pirateria din domeniu”, a opinat preşedintele FORT România.  

La întâlnirea de ieri au participat şi reprezentanţi ai Poliţiei Suceava, care şi-au arătat disponibilitatea pentru a elimina piraţii din transportul auto, cu condiţia ca legea să le permită să ridice plăcuţele şi certificatele de înmatriculare ale maşinilor folosite în acest scop. 

În acest moment, transportul de persoane în judeţul Suceava este asigurat de 13 operatori interjudeţeni, 15 operatori pe rute internaţionale şi 50 de firme care efectuează curse judeţene.

O altă problemă ridicată de transportatori este prelungirea licenţelor de traseu, care expiră în aprilie 2011, pentru o perioadă de doi-trei ani pentru a-i scuti, în actualele condiţii economice, de alte investiţii ce ar echivala cu falimentul unor firme de profil.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Transportatorii de persoane din Suceava, uniţi de criză.
 Vizualizări articol: 2304 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Transportatorii de persoane din Suceava, uniţi de criză5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Jos pirateriaaaaaaaaa!!!!!! trimis de
(21 mai 2010, 15:37:16
Felicitari pentru initiativa , jos cu pirateria !!
2.   Sunt de acord DAR !!!!!! trimis de
(21 mai 2010, 19:04:56
Creati oamenilor alte locuri de munca !!!!!!!!!!
Pana la urma , LEGEA e ca o bariera !
Cai sar pe deasupra , caini trec pe dedesupt iar noi oameni de rand ne lovim de ea !
3.   CARE CRIZA ???? trimis de
(22 mai 2010, 08:15:48
CARE CRIZA DOMNILOR?????? VOI...CARE DECONTATI DE LA STAT, LUNAR, SUTE DE MII DE LEI, DIN BILETELE PERSOANELOR CU HANDICAP, A VETERANILOR SI PENSIONARILOR?????? ALEA PE CARE ACESTE CATEGORII VI LE VIND LA UN SFERT DE PRET SI VOI LE DECONTATI DE LA STAT LA PRET INTEGRAL ?????? CARE BILETE ???? ALEA CARE SE VIND PE PIATA NEAGRA !!!!! AVETI AMNEZIE BRUSC ???? LA PUSCARIE CU VOI....CA STIIM SI NOI SI STITI SI VOI CA MAI FACETI MULTE ALTE MINARELI...... ASA CA CIOCU MIC DOMNILOR !!! POLITIA, DNA-UL UNDE SINT SAVA ANCHETEZE????? SAU NU-I VOIE SA SE IA DE VOI, CA DOAR VOI TRANSPORTATI LA NEVOIE VOTANTII PARTIDELOR CIND SINT ALEGERI...NU-I ASA ????AUD???

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei